5 de juliol de 2020 5/7/20

Cs alerta que s'han produït 64 agressions en la presó de Villena des de 2009

  Els diputats de Ciutadans (Cs) en el Congrés, Marta Martín i Pepe Cano, han alertat que “s'han produït 64 agressions en el centre penitenciari de Villena en els últims deu anys, el doble que en la presó d'Alacant, amb 32 incidents amb resultat de ferits lleus. És una diferència molt significativa”, han assenyalat. Davant aquesta situació, “demanem al Govern mesures per a previndre incidents i més suport als funcionaris”, ha declarat Marta Martín, que ha lamentat aquest cap de setmana s'haja registrat una nova agressió en la qual ha resultat ferit un funcionari en Fontcalent.

  Martín i Cano han detectat en una visita realitzada al centre penitenciari situat en el terme municipal d'Alacant “que tant la situació dels presos com les condicions de treball dels funcionaris són deplorables, en gran part per la falta de renovació d'efectius i per l'existència d'una plantilla molt envellida que no compta amb els suficients mitjans i, fins fa un any, tampoc disposava de protocols d'actuació actualitzats per a afrontar les agressions ni de suport legal jurídic i psicològic”.

  Els diputats alacantins de Cs han denunciat que en els últims anys “hem conegut molts actes violents a les presons de Villena i Fontcalent en els quals han resultat lesionats funcionaris i molts altres que no coneixem perquè, segons sembla, en algunes ocasions se'ls ha convidat a no denunciar per a no incrementar les estadístiques d'incidents en centres penitenciaris”.

  En la resposta donada pel Govern a la pregunta de Ciutadans informa de la posada en marxa en 2007 del Protocolo Específico de Actuación Frente a las Agresiones de Funcionarios que possibilita obrir un expedient cada vegada que es produeix una agressió a un funcionari. Pepe Cano ha apuntat que “de moment enguany s'han obert dos expedients, un a Alacant i un altre a Villena, per agressions produïdes durant la reducció de sengles interns, un d'ells amb resultat de ferida en pavelló auricular i dolor en mà dreta”.

  Segons la informació facilitada pel Govern central, hi haurà noves convocatòries d'ocupació per a centres penitenciaris “que esperem que arriben prompte i no es queden en anuncis. Amb aquestes dades d'agressions ha quedat clar que és necessària una intervenció ràpida”, ha sol·licitat Cano.

  Pujar