Castellano

Un total de 34 dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles en aquest 2021

Un total de 34 dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles en aquest 2021
  • L'última víctima de violència masclista es va produir ahir a La Vila Joiosa i, posteriorment, el seu marit es llevava la vida tirant-se per un pont, deixant a tres fills menors orfes

Nombroses concentracions s'ha produït al llarg de la Comunitat Valenciana en repulsa a la violència masclista per l'últim cas d'una dona de 40 anys assassinada a les mans de la seua parella, que posteriorment, es va llevar la vida llançant-se des d'un pont al buit a La Vila Joiosa.

Els fets es van produir ahir al matí i aquest matí nombroses localitats del territori de la Comunitat han realitzat un minut de silenci davant aquesta fatalitat, que continua sent una xacra per a la societat. Aquest atroç assassinat deixa com a resultat a tres fills menors d'edat orfes, per als quals i als familiars de la víctima, se'ls ha oferit suport psicològic, judicial i emocional per a afrontar aquest fet.

L'ajuntament de La Vila Joiosa ha realitzat un minut de silenci per aquest acte atroç, encapçalat pel seu edil i acompanyat per tota la corporació, i ha decretat tres dies de dol oficial en la localitat i les banderes dels edificis municipals onejaren a mitja asta en senyal de duel durant aquest període.

Al minut de silenci en repulsa a la violència masclista s'han unit diverses localitats del territori com Alacant, Sagunt i Benidorm. La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana també s'ha unit a aquest minut de silenci presidit per Gloria Calero des de la seu de la institució. A aquest acte ha assistit la subdelegada del Govern a Castelló, SoledadTen; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, entre altres autoritats.

“La societat ha de protestar enèrgicament davant aquesta vulneració dels drets”, ha dit Calero. “No ens podem acostumar a aquesta situació inaguantable, no podem normalitzar-la. Cal protestar i condemnar una i mil vegades”, ha afegit.

Amb la confirmació d'aquest cas, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 34 en 2021 i a 1.112 des de 2003, quan es van començar a recopilar dades. El nombre de menors orfes i òrfenes per violència de gènere ascendeix a 19 en 2021 i a 323 des de 2013.

El Ministeri d'Igualtat s'ha sumat a aqueix minut de silncio i ha recordat que el telèfon 016, les consultes online a través de l'email 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016, continuen funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana. En el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 8 h a 22 h tots els dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

En cas d'una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. En cas que no siga possible realitzar una crida i davant una situació de perill, es pot utilitzar l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització. Aquests mitjans d'assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conega o sospite d'un cas de violència de gènere, ja que parar aquesta xacra social és un deure de tota la societat.

Pujar