elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un poble de Castelló i un altre d'Alacant, les millors ‘joies amagades’ d'Europa en 2024

Un poble de Castelló i un altre d'Alacant, les millors ‘joies amagades’ d'Europa en 2024
  • Un municipi d'alta muntanya i un altre de costa s'han colat en un rànquing europeu

MÉS FOTOS
Un poble de Castelló i un altre d'Alacant, les millors ‘joies amagades’ d'Europa en 2024 - (foto 2)
Un poble de Castelló i un altre d'Alacant, les millors ‘joies amagades’ d'Europa en 2024 - (foto 3)

Un poble de Castelló i un altre d'Alacant s'han colat entre les millors “joies amagades” de tota Europa, segons la plataforma turística ‘European Best Destinations’.

Uns “destins secrets”, expliquen, “lluny de les multituds” segons el rànquing dels 18 millors destins per a 2024.

El ‘top’ ho lidera el municipi alacantí de Vila Joiosa, l'acolorit poble de la Costa Blanca famós per les seues acolorides cases de pescadors acolorides amb el mateix to que les seues barques, expliquen.

De la població també destaquen les seues esglésies barroques, les seues platges de somni o el seu clima privilegiat protegit per la Serra d'Aitana.

En el lloc número dos se situa un altre municipi una mica més desconegut, el castellonenc Ares del Maestrat, que la web Europea situa “a mig camí entre Barcelona i València”

“Situada a la part alta d'un turó rocós, Ares del Maestrat és un enclavament que oferix unes magnífiques vistes del paisatge del Maestrazgo”, expliquen els creadors del rànquing, que animen a conéixer la història d'esta vila històrica, el seu castell i els seus estrets carrers.

Un altre punt que destaquen és el Museu de la Cova del Castell, “un lloc excavat en la roca que va permetre als seus habitants resguardar-se de les agressions i sobreviure més d'un any amagats”.

Així, dos pobles valencians lideren este rànquing a nivell continental on es cola en tercer lloc la croata Primosten, el poble flotant hongarés de Bokodi o la finlandesa Naantali, mentres que a Espanya se situa també una tercera ciutat espanyola, la càntabra Castro Urdiales.

Pujar