Castellano

La Policia Local multa amb 500 euros a una persona per abocar residus indiscriminadament

La Policia Local multa amb 500 euros a una persona per abocar residus indiscriminadament
 • Tirar estris on no es deu té un preu a Sant Vicent del Raspeig

 • La Policia Local ha denunciat recentment a una persona per veure't estris indiscriminadament en un punt on no està permés

 • Haurà d'abonar una multa de 500 euros per aquests actes

Els fets van succeir la passada tard del dilluns 13 de juliol en el Rodalet. Una de les patrulles que es trobava per la zona va detectar els abocaments. Després de realitzar una sèrie d'esbrinaments als voltants van donar amb la responsable dels fets. La persona va ser denunciada i haurà de pagar la multa per cometre aquesta infracció.

Des de fa unes setmanes, la Policia Local ha incrementat la vigilància en observar l'augment d'abocaments, sobretot d'estris, en múltiples punts de contenidors de la ciutat. “No tot val a Sant Vicent. Totes les persones hem de respectar unes normes de convivència dins de la ciutat. El no fer-ho té conseqüències com és el fet de tirar fem on no es deu”, adverteixen des de la Policia Local. 

El regidor de Seguretat, José Manuel Ferrándiz, ha realitzat una crida al civisme de la ciutadania “en les últimes setmanes els nostres agents han interposat diverses multes en relació als abocaments. Hem de ser conscients que aquesta conducta té conseqüències per a tots. Més en aquests moments en els quals mantindre la neteja i higiene és essencial per a evitar possibles rebrots del virus”. 

Si tu ho tires uns altres ho recullen

L'augment d'aquests abocaments és un fet que s'ha anat incrementant des que es va iniciar l'actual contracta de recollida de residus. Així ho reflecteixen les dades. Si en 2012 es recollia de mitjana estris entre 60 i 80 punts de mitjana diaris. Ara aquestes dades s'han multiplicat per 2 i els operaris d'aquest servei recullen estris entre 150 i 170 punts de mitjana diaris. 

En termes de volum, durant el mes de juny de 2020 s'han recollit 101,1, una xifra molt elevada. I és que correspon al 21% del total d'estris recollits durant els mesos de gener a juny de 2019.  

“El fet de deixar un matalàs, un armari o un sofà en el contenidor del costat de casa sense avisar prèviament al servei de recollida és una mostra d'insolidaritat cap als treballadors d'aquest servei; i d'incivisme cap a la resta de veïns i veïnes que sí que compleixen com a ciutadans. Perquè darrere de cada matalàs, armari o sofà, hi ha unes persones que ho han de recollir fent un sobre esforç que tenen perquè fer-ho; i una ciutadania que paga amb els seus impostos uns serveis que no redunden en tots ”, ha expressat la regidor de Servei Urbans, Pilar Alcolea.

A més, l'edil, ha convidat a totes les persones que siguen testimonis d'una mala conducta d'aquest tipus la denuncien a la Policia Local.  

Ecoparc

L'Ajuntament disposa d'un Ecoparc en el polígon Canastell (carrer Martell, 11) en el qual es pot depositar:

 • Enderrocs i restes d'obres
 • Residus verds de jardineria i restes de poda
 • Fusta (envasos, mobles, taulers, etc)
 • Paper - Cartó
 • Electrodomèstics
 • Altres mobles i estris
 • Ferralla
 • Vidre
 • Plàstic
 • Tubs fluorescents
 • Piles
 • Bateries
 • Olis de fritades i vegetals

L'horari de l'ecoparc és de 08.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres i de 08.00 a 14.00 hores els dissabtes. 

Aquest és un servei gratuït que pot ser utilitzat pel públic en general i el xicotet comerciant, admetent-se únicament les quantitats que habitualment es generen en l'àmbit domèstic. No s'admeten residus de procedència industrial o en quantitat no domèstica. 

La regidor responsable de Serveis Urbans, Pilar Alcolea, ha assenyalat que “si tens estris o poda per a tirar has de telefonar abans al 900102951 i t'indicarem quan passarem per ells perquè pugues deixar-los prop dels contenidors més pròxims al teu domicili. Per al cas de la poda, ha d'anar en sacs o estar agarbada sent el volum d'aquesta l'adequat perquè el personal de serveis puga retirar-lo”. 

Pujar