elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Kamikaze als comandaments: pànic en l'A-7 a Alacant després de circular un cotxe en sentit contrari durant 44 quilòmetres

Kamikaze als comandaments: pànic en l'A-7 a Alacant després de circular un cotxe en sentit contrari durant 44 quilòmetres Sonia Alejo.
Kamikaze als comandaments: pànic en l'A-7 a Alacant després de circular un cotxe en sentit contrari durant 44 quilòmetres Sonia Alejo.
  • Hi ha tres persones investigades, que han posat en greu risc la integritat de la resta de conductors

La Guàrdia Civil d'Alacant ha investigat a tres persones, en dos actuacions diferents, a les que se'ls atribuïx la responsabilitat per circular en sentit contrari a l'estipulat, per l'Autovia A7, posant en greu risc la integritat de la resta d'usuaris de la via.

La primera actuació va tindre lloc el dia 7 de març, quan els agents del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil d'Alacant van rebre l'avís d'un turisme que circulava en sentit contrari per l'Autovia A7, entre els quilòmetres 700 al 680, a l'altura de les localitats d'Agost, Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Mutxamel, obligant la resta de conductors a fer maniobres evasives per a evitar col·lidir amb ell.

Una patrulla es va traslladar immediatament fins a la zona indicada pels testimonis i, aconseguint interceptar a l'autor en el quilòmetre 680, en el terme municipal de Mutxamel.

Pel que sembla els fets van ocórrer per un error comés pel conductor, que va realitzar una maniobra prohibida, girant sobre la plataforma i canviant el sentit de la marxa.

El responsable, un home de nacionalitat espanyola de 57 anys, ha sigut investigat com a presumpte autor d'un delicte contra la Seguretat Viària, arreplegat en l'article 380 del Codi Penal, per conduir un vehicle de motor amb temeritat manifesta, posant en risc la vida o la integritat de les persones, durant un recorregut de 20 quilòmetres. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Sant Vicent del Raspeig.

D'altra banda, el passat 13 de març els agents del Subsector de Trànsit d'Alacant van investigar a altres dos persones, a les quals se'ls imputa un altre delicte de conducció temerària.

En esta ocasió, els presumptes autors havien circulat en sentit contrari al de la marxa durant 44 quilòmetres en la matinada del dia 25 de febrer. El dia dels fets, els testimonis van avisar també a través d'anomenades al 112, acudint diverses patrulles de trànsit que no van aconseguir localitzar el turisme. Pel que el Grup d'Investigació i Anàlisi del Subsector de Trànsit (GIAT) va iniciar una investigació per a localitzar als presumptes infractors.

Els agents van poder comprovar que el turisme va circular 44 quilòmetres per la A-7 en direcció a València, emprant els carrils de sentit a Múrcia, entre els municipis de Benijófar, Rojales, Daya Nueva, Almoradí, Catral, Crevillent i Elx. Gràcies a la investigació es va poder localitzar a la propietària del vehicle i identificar al conductor d'este, que viatjaven junts quan van ocórrer els fets (un home de 54 anys i una dona de 46, tots dos de nacionalitat equatoriana), sent investigats per un delicte contra la Seguretat Viària recollit en l'article 380 del Codi Penal, per conducció temerària. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Torrevieja.

Pujar