Castellano

Óscar Lillo (PP Sant Vicent del Raspeig): “Hem comés errors, però els hem comesos perquè hem governat”

Óscar Lillo (PP Sant Vicent del Raspeig): “Hem comés errors, però els hem comesos perquè hem governat”

  El candidat popular a l'Alcaldia de Sant Vicent del Raspeig explica a elperiodic.com les principals propostes del seu programa i fa un balanç de la passada legislatura en la qual va governar el PSOE. Per a Lillo, les prioritats del municipi són l'edificació de més infraestructures i la creació d'ocupació.

  PREGUNTA. Vosté ha explicat que si arriba a l'Alcaldia les seues prioritats seran la neteja dels carrers, l'enllumenat i la seguretat. Quines propostes planteja?

  RESPOSTA. La neteja dels carrers és una de les grans preocupacions dels veïns. En aquests quatre anys s'ha deteriorat la qualitat del servei, alguna cosa que no és responsabilitat dels treballadors, evidentment, sinó de la mala gestió del tripartit. Una de les primeres coses que faré si arribe a l'Alcaldia serà supervisar amb els tècnics els plecs del nou contracte, que ha d'entrar en vigor l'any que ve.

  És fonamental que aqueix contracte incloga plans de neteja per zones, uns contenidors més accessibles per als majors, un aigualeig més freqüent dels carrers i uns mecanismes de control que garantisquen l'eficàcia del servei. Respecte a l'enllumenat i la seguretat, són dos elements que van units. Hem d'invertir a millorar l'enllumenat públic, especialment en les partides rurals i urbanitzacions, la qual cosa redundarà en una major sensació de seguretat entre els veïns. A més, cal augmentar la plantilla de la Policia Local amb més agents i crear una unitat de la Policia Local per a millorar la seguretat en la perifèria.

  P. A més d'aquestes mesures, quins seran els altres eixos principals del PP si aconsegueix liderar l'Ajuntament?

  R. Un serà les infraestructures que Sant Vicent necessita. Estem parlant d'un Auditori amb un aforament suficient per a albergar els esdeveniments que se celebren el municipi perquè l'actual s'ha quedat xicotet, i que a més ens permeta programar espectacles de major nivell i que Sant Vicent es convertisca en un referent cultural de la comarca. En matèria esportiva, és prioritari la construcció de més camps de futbol amb pista d'atletisme per a atendre les necessitats dels clubs i de la població de Sant Vicent, que ha crescut molt en els últims anys.

  A més iniciarem els tràmits per a comptar a mitjà termini amb una piscina coberta. En els pròxims anys cal pressupostar els més de 7 milions d'euros del pavelló, la qual cosa dificulta iniciar de forma immediata un projecte tan ambiciós i que suposa una inversió tan important com és una piscina coberta. Un altre eix fonamental serà l'ocupació. Per això hem inclòs en el nostre programa la creació d'un Pla Local d'Ocupació i Formació, ajudes a la contractació dirigides a comerços i petites empreses, eliminar traves administratives per a posar en marxa nous negocis i crear un Observatori Municipal d'Ocupació. 

  P. L'Ajuntament actual ha paralitzat l'obra que va impulsar per a crear el Pavelló Poliesportiu Municipal. Vostés van votar a favor d'aqueixa obra, la continuaran si arriben a l'Alcaldia?

  R. Per descomptat. Així ens hem compromés amb els clubs esportius. Sant Vicent necessita un pavelló d'esports, i també un equip de govern liderat pel Partit Popular que siga capaç d'aprovar el plec de condicions, licitar les obres i iniciar-les perquè aqueixa infraestructura siga una realitat al més prompte possible. Les disputes del tripartit per aquest projecte han provocat que no s'haja posat la primera pedra d'unes obres que a hores d'ara de legislatura haurien d'estar ja en marxa.

  P. El lema de campanya del PP a Sant Vicent del Raspeig és “Sentit Comú”. Què representa per a vostés aquest lema?

  R. Representa el que volem per a Sant Vicent. Sentit comú, una gestió eficaç, governar per a tots, sense sectarisme ni imposicions. Sentit comú és donar llibertat als pares per a triar en quin centre estudien els seus fills i en quina llengua. I també significa moderació en les polítiques i la defensa d'un sentiment comú, que és ser sanvicenter.

  P. Vostés han denunciat que el tripartit encara no ha pagat a les associacions les subvencions de Turisme i Cultura de l'any passat. Com afrontarà el PP aquesta situació si arriba a l'Alcaldia?

  R. En aquesta legislatura han passat coses com aquesta, que no s'havien produït en catorze anys de govern del Partit Popular. El pagament de les subvencions és una qüestió d'organització, de gestionar bé els recursos de l'Ajuntament, d'estar pendent dels procediments perquè no s'eternitzen. És imprescindible donar certitud als treballadors municipals, que són molt professionals i fan un gran treball, i que necessiten d'un govern que estiga ben greixat i amb un alcalde capaç de coordinar i liderar al seu equip. 

  P. En les passades eleccions autonòmiques el PSPV va guanyar a Sant Vicent del Raspeig i Ciutadans sorpassó al PP. Com valoren aquests resultats de cara a les eleccions municipals?

  R. Nosaltres estem treballant en clau local. El que ara es decideix és qui serà el pròxim alcalde de Sant Vicent. I jo estic convençut que compte amb el millor equip i amb el millor programa, ja que és fruit d'una infinitat de reunions amb associacions, col·lectius i veïns que ens han fet arribar els seus problemes i necessitats. Hem escoltat el que necessiten i ho hem traslladat a un programa realista però ambiciós, que estem explicant veí a veí i comerç a comerç durant aquesta campanya electoral. 

  P. Persones de tots els municipis de la Comunitat Valenciana lligen elperiodic.com. Com convenceria a aquests lectors que votaren al Partit Popular el pròxim 26 de maig?

  R. Jo els diria que el Partit Popular és un partit fiable, que ha demostrat que sap gestionar millor que cap altra formació política. Hem comés errors, clar que sí, però els hem comesos perquè hem governat. I només el que fa coses s'equivoca. Una gran demostració d'això és la transformació que ha experimentat Sant Vicent durant els anys de govern del Partit Popular. Per això ens sentim legitimats per a tornar a demanar-los la seua confiança i el seu vot.

  Pujar