18 de gener de 2021 18/1/21

L'Ajuntament comença a treballar en la creació d'un alberg municipal d'animals

L'Ajuntament comença a treballar en la creació d'un alberg municipal d'animals - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Sant Vicent ha començat aquesta setmana els tràmits per a la construcció de l'alberg municipal d'animals perduts o abandonats

  • En breu s'iniciarà l'estudi dels costos de contrucción d'aquesta infraestuctura per a la qual el consistori destinarà un import econòmic de 15.000 euros bianuals

La regidor de Sanitat, Consum i Benestar Animal, Belén Arques, ha expressat la seua satisfacció "ja que es tracta d'un projecte en el qual es porta treballant des de setembre de 2019, moment en què el departament va elaborar el llistat de necessitats i característiques del futur alberg per a la valoració econòmica de l'actuació per part d'Urbanisme".

L'edil ha explicat que des que va arribar a la regidoria, una de les seues prioritats ha sigut procurar el benestar dels gossos perduts o abandonats i dels gats sense amo. "En un breu període de temps s'han fet passos importants en aquest sentit, contractant amb albergs amb sacrifici zero, on els animals reben tots els tractaments que necessiten, es potencien les adopcions, en col·laboració amb l'Associació Traffik. A més, s'han realitzat dues campanyes CES per a l'esterilització de gats sense amo, amb la subvenció de la Diputació i pressupost de la regidoria i es manté contacte permanent amb les voluntàries que atenen aquesta població felina".

Després de l'aturada a causa de la pandèmia, es van impulsar de nou les gestions per a aconseguir l'objectiu que Sant Vicent compte amb un alberg municipal en el qual es garantisquen els drets dels animals i es fomenten les adopcions responsables. "Cada vegada són més les persones que mostren la seua sensibilitat cap als animals i un municipi avançat i modern com el nostre ha d'adaptar-se als nous requeriments sobre el benestar animal", ha destacat.

Pujar