Castellano

Ciudadanos reclama recuperar els agents de Viogén que atenen les víctimes de violència de gènere a Sant Vicent

Ciudadanos reclama recuperar els agents de Viogén que atenen les víctimes de violència de gènere a Sant Vicent
  • La regidora de Cs Mariela Torregrosa explica que “volem que el servei torne a comptar almenys amb el policia local que es va suprimir al gener i un altre professional més”

El grup municipal de Ciudadanos (Cs) a Sant Vicent del Raspeig presentarà al ple una moció en la qual sol·licita que es recupere el nombre d'agents de la Policia Local que estan destinats al servei Viogén d'atenció a les víctimes de violència de gènere. La regidora de Cs Mariela Torregrosa ha explicat que “volem que Viogén torne a comptar almenys amb els mateixos efectius que tenia en 2018, i reforçar el servei amb un professional més especialitzat en altres disciplines”.

L'edil de Ciudadanos ha indicat que “amb aquesta proposta busquem que Viogén compte de nou, com a mínim, amb un inspector i tres agents especialitzats, que són els que tenia fins a gener de 2019, quan un d'ells va deixar el servei sense que el tripartit el reposara”. Torregrosa ha indicat que “també demanem assignar av Viogén un professional especialitzat en altres matèries, com un psicòleg o un treballador social, per a donar suport als agents i millorar l'atenció a les víctimes”.

La regidora de Cs ha explicat que actualment a Sant Vicent es presta assistència a més de 60 dones que es troben en situació de risc, a més d'altres 50 aproximadament a les quals es realitza un seguiment de prevenció. En alguns casos, aquestes víctimes es troben en una situació de risc elevat, la qual cosa requereix d'una atenció i un seguiment especial.

Mariela Torregrosa ha afirmat que “l'atenció a les víctimes de violència de gènere requereix d'una atenció especialitzada i multidisciplinària, per la qual cosa és fonamental comptar amb professionals formats, amb una preparació psicològica adequada i una sensibilitat especial per a tractar a aquestes dones, tal com vénen desenvolupant els agents del servei Viogén de Sant Vicent”.

L'edil de Ciudadanos confia que la resta de grups polítics donen suport a la moció, ja que “els càrrecs públics, a més de sumar-nos a la lectura de manifestos o marxes per a visualitzar aquesta xacra social, tenim l'oportunitat i l'obligació de prendre mesures concretes que contribuïsquen a previndre i eradicar un problema que provoca massa morts i destrossa moltes vides tots els anys”.

Pujar