Castellano

Ciudadanos demana al PSOE que permeta a l'Exèrcit participar de nou en les jornades d'orientació laboral de Sant Vicent

Ciudadanos demana al PSOE que permeta a l'Exèrcit participar de nou en les jornades d'orientació laboral de Sant Vicent
  • L'edil de Cs Mariela Torregrosa explica que “les Forces Armades van ser excloses per motius ideològics en 2016 malgrat les eixides professionals que ofereixen”

"Que les Forces Armades tornen a participar en les jornades d'orientació laboral i professional que organitza cada any l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig". Aquest és l'objectiu de la proposta que el grup municipal de Ciudadanos (Cs) presentarà en el ple de demà, en la qual sol·licita a la Regidoria de Joventut, en mans del PSOE, que l'Exèrcit siga convidat de nou perquè els joves puguen informar-se sobre aquesta opció com una eixida laboral més que tenen al seu abast.

La regidora de Cs Mariela Torregrosa ha explicat que “les Forces Armades venien participant amb normalitat en aquestes jornades des que es van posar en marxa l'any 2012, però a partir de 2016 han sigut sistemàticament excloses per motius ideològics després de l'arribada d'Esquerra Unida (EU) a la Regidoria de Joventut, i amb el beneplàcit de la resta de partits que formaven part del Govern municipal”.

L'edil de Ciudadanos ha afirmat que “amb aquesta moció volem que els joves de Sant Vicent puguen obtindre informació sobre les eixides laborals i de formació que ofereixen també les Forces Armades i que siguen ells, en l'exercici de la seua llibertat, els qui decidisquen sobre el seu futur professional, sense limitar les possibilitats que tenen al seu abast per raons ideològiques que no tothom comparteix”.

En aquest sentit, la regidora de Cs ha recordat que a aquestes jornades són convidades diferents institucions i organismes per a informar els joves sobre diferents eixides laborals i acadèmiques, entre elles les Universitats d'Alacant i Elx, l'Escola Oficial d'Idiomes, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia, la Policia Local, els Bombers, el Centre de Formació Professional Canastell, l'Associació de Comerciants o l'Agència de Desenvolupament Local.

Mariela Torregrosa ha explicat que “amb l'inici de la nova legislatura creiem que és oportú permetre que les Forces Armades tornen a estar presents en aquestes jornades per a donar a conéixer entre la població jove tant la labor que realitzen els nostres militars com les possibilitats formatives i laborals que un Exèrcit professionalitzat com el d'Espanya pot oferir”.

Les Forces Armades participen actualment en 15 missions internacionals, i 2.500 militars i guàrdies civils espanyols estan desplegats en països de quatre continents. La seua missió és participar en operacions de manteniment de la pau sota el mandat de l'ONU, l'OTAN i la Unió Europea. A tot això se suma la gran labor que realitzen els nostres militars a Espanya, com van demostrar, per exemple, els membres de la Unitat Militar d'Emergència (UME) el setembre passat amb motiu de la DANA que va arrasar la Vega Baixa. 

Pujar