Castellano

Antonio Montiel: “La deslleialtat dels socialistes en els equips de govern municipals pot passar factura a l'acord del Botànic”

Antonio Montiel: “La deslleialtat dels socialistes en els equips de govern municipals pot passar factura a l'acord del Botànic”

  Els regidors i el Secretari General de Podem Antonio Montiel denuncien l'incompliment de l'acord d'investidura i la deslleialtat del PSOE a Sant Vicent del Raspeig i altres ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

  En una roda de premsa celebrada en l'ajuntament de Sant Vicent del Raspeig els dos regidors han rebutjat l'argument d'inoperància esgrimit per l'alcalde per a justificar la seua expulsió aportant dades i estadístiques del treball realitzat al servei de la ciutadania.

  “L'única explicació d'esta defenestració, per tant és de naturalesa política” segons ha afirmat el regidor David Navarro.

  “L'alcalde va arribar a dir que érem partits incompatibles dins d'un mateix equip de govern”, recorda Navarro.

  “Ens preocupa la prepotència del PSOE trencant el pacte de govern, arbitrant mesurades per a despreciar als socis de govern,  privant als grups que signem l'acord d'investidura d'un gabinet de premsa o intentant posar baix la seua supervisió directa als regidors dels grups que li van permetre arribar a l'alcaldia. El PSOE ha trencat unilateralment el pacte i ha aconseguit contractació i després anirà a per altres regidories com a hisenda”. Afirma Navarro.

  Benvingut  Gómez, l'altre regidor, ha exposat dades de la gestió realitzada i ha explicat el treball efectuat per Si es pot, especialment en els temes que afecten a les necessitats bàsiques de la ciutadania: “hem resolt més de 70 desnonaments. Se'ns acusa d'inoperància és una excusa que no hi ha per on agafar-la, ací els fets són irrefutables. La conclusió és que la vella política s'ha imposat a la política del treball i esforç. Hem tractat de fer-ho tan bé com ha sigut possible.”

  El secretari general de Podem, Antonio Montiel ha acompanyat en la roda de premsa a tots dos regidors per a expressar-los el suport del partit en esta situació: “El que ocorre en Sant Vicent és una política que detectem està practicant el PSOE: fa menys d'un any vaig haver de defensar la posició del nostre regidor al Pilar de la Horadada quan el PSOE va incomplir l'acord d'investidura, fa només unes setmanes l'alcaldessa de Godella va expulsar a dos regidores que Podem havia recolzat. També en Riba-roja el PSOE ha incomplit el pacte de govern. Amb el nostre suport als regidors vull donar a entendre que el PSOE no entén la nova situació. No estem ja en temps de majories absolutes. Nosaltres estem presents en 80 ajuntaments, hem sigut decisius per a traure al Partit Popular i acabar amb la corrupció en les institucions on governaven i ens sembla tremendament injust aquesta deriva de PSOE que lluny de respondre a les expectatives de progrés està escorant-se a la dreta per a tapar la seua pròpia crisi.

  Sí es pot va ser quarta força política en municipals, però en les generals va superar a PSOE i Compromís a Sant Vicent. El PSOE necessita desfer-se de gent treballadora com els regidors de Si es pot ,  que poden superar-los en credibilitat i esforç, per a tornar a la seua vella època en la qual es comportava com si anaren a governar en mayoria.”

  Montiel ha argumentat a més que “no hi ha hagut raó política de pes per a aquesta expulsió, la raó d'inoperància no existeix. Sóc testimoni de com han treballat i creiem que el Partit Socialista ha de rebre un missatge, n'hi ha prou de prepotència, no és propietari de les alcaldies, gaudeix del lloc en funció d'acords amb altres forces i està subjecte als  compromisos adquirits. Han de pensar seriosament amb quins aliats volen caminar. Exercirem oposició responsable però que pensen ben aquest comportament que tenen  en els ajuntaments perquè si segueixen maltractant als nostres regidors pot haver-hi conseqüències en les Corts i  en el Pacte del Botànic.”

  Pujar