25 d’octubre de 2020 25/10/20

València Activa obrirà cinc oficines més de Barris per l’Ocupació per a atendre les demandes d'ocupació a València

València Activa obrirà cinc oficines més de Barris per l’Ocupació per a atendre les demandes d'ocupació a València - (foto 1)
  • Amb aquest anunci seran un total de 19 oficines que cobriran totes les àrees de la ciutat

Comença un nou curs per a València Activa i ho fa coincidint amb l'arrencada d'una nova legislatura també. L'agència de desenvolupament local, dependent de l'àrea d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, ha anunciat que en els pròxims mesos llançarà una oferta formativa de 200 places en cursos de programació i emprenedoria tecnològica.

En un desdejuni informatiu per a fer balanç de l'anterior legislatura -fa quatre anys va nàixer València Activa- la regidor ara responsable de l'ens, Pilar Bernabé, ha defensat que els principals reptes que pretén escometre l'agència passen per combatre la bretxa digital i la bretxa de gènere en l'ocupació i l'autoocupació.

Per això es realitzaran Tallers d'Igualtat en l'Ocupació a 80 treballadors i càrrecs de diferents empreses de la ciutat. A més, també es preveu la creació aquest mandat del Centre Lidera, per a fomentar i visibilitzar el lideratge i el talent femení. Pel que respecta a la bretxa digital, s'oferiran 200 places en cursos de cursos de programació i emprenedoria tecnològica aquest pròxim trimestre.

Barris per l’Ocupació

La regidor Pilar Bernabé, que relleva a Sandra Gómez al capdavant de València Activa, també ha anunciat que la xarxa Barris per l’Ocupació s'ampliarà en 5 centres més, en Natzaret, Pobles del Nord, Nou Moles, Rascanya-Benimaclet i Campanar. Així s'aconseguiran 19 oficines.

Un altre punt que es vol reforçar és la col·laboració institució-empresa: es preveu afermar la col·laboració amb empreses per a la contractació a través de l'Agència d'Ocupació; i així mateix treballar amb els agents econòmics i socials i les administracions públiques per a fomentar la creació d'ocupació de qualitat, consolidant els programes d'ocupació.

5.600 contractes en quatre anys

Des de 2015, València Activa ha atés al voltant de 18.000 persones en les seues 14 centres de Barris per l’Ocupació i, gràcies a la seua gestió, s'ha contractat a més de 5.600 persones. A més, en aquests quatre anys s'han afermat els programes d'ocupació municipals per a persones desocupades, com Anem!, que va dirigit a menors de 30; Oportunitats, per a majors de 30 i persones desocupades de llarga durada; i Oportunitats +55, per a persones de més de 55 anys.

A més, València Activa ha format a més de 13.600 persones, tant en idiomes, com a competències professionals o emprenedoria i s'ha creat la primera agència de desenvolupament local amb perspectiva de gènere, Treballem Iguals. En l'àrea d'emprenedoria, la xarxa d'emprenedors/as innovadors/as de València VIT Emprén, compta amb més de 3.800 persones registrades i ha organitzat i co-organitzat un centenar d'esdeveniments per a dinamitzar l'ecosistema emprenedor de la ciutat.

Pujar