15 d’agost de 2020 15/8/20

Els treballadors de l'AVE convoquen concentracions en tota Espanya per exigir una resposta sobre el seu futur laboral

Els treballadors de l'AVE convoquen concentracions en tota Espanya per exigir una resposta sobre el seu futur laboral - (foto 1)
  • La concentració en la Comunitat tindrà lloc el pròxim dia 19 de juny

Els expedients de regulació d'ocupació van arribar també a l'empresa de transport Renfe. Després de la declaració de l'Estat d'Alarma i la consegüent eliminació de les prestacions de Serveis a bord als trens AVE i Llarga Distància, l'empresa Ferrovial va establir un *ERTE per a la plantilla que prestava aquests serveis.

Ara, segons apunten des dels sindicats, ara ja amb el pla de desescalada quasi culminat sembla que la volta a la normalitat “no passarà pel restabliment dels serveis a bord ni la part de logística que complementa aquesta prestació”.

“Ni Adif, Renfe o el Ministeri de Transports, han comunicat cap acció que vaja encaminada al retorn de la prestació dels Serveis a bord i de la volta al treball d'aquests 2.000 treballadors. Molt al contrari, el silenci d'aquestes empreses i del Ministeri, s'assimila més a deixar a l'estacada a aquests treballadors, o com a molt, reiniciar de manera avara aquests serveis a bord amb unes retallades brutals que podrien suposar que més de ¾ de la plantilla passara a engrossir les files de l'atur, quan no, la totalitat” expliquen en un comunicat.

Davant aquesta situació, les organitzacions sindicals han pres la determinació d'iniciar un procés obert de reivindicació encaminat “a la defensa per a la continuïtat d'aqueixos llocs de treball, iniciant-se amb la convocatòria de concentracions en aquells punts de l'estat en els quals l'activitat s'està veient afectada d'una manera gravíssima”. “Volem i demandem una resposta que aclarisca el nostre present i done eixida al nostre futur”.

En la Comunitat Valenciana, la concentració tindrà lloc el pròxim dia 19 de juny a Alacant i València. A Alacant serà en la plaça de l'Estació a les 10h i a València en l'estació del Nord a les 11h.

Pujar