elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sense vacuna “serà impossible” que hi haja Falles

Sense vacuna “serà impossible” que hi haja Falles
  • La consellera adverteix dels regs que suposaria la seua celebració o la de qualsevol altra festa popular

El coronavirus va poder amb les Falles, la Magdalena, les Fogueres i una llarga llista de festes populars valencianes en la seua edició del 2020. Per motius de salut pública les autoritats van decidir suspendre les seues respectives celebracions, i ara amb llargs mesos per davant adverteixen del que podria ocórrer.

“Això serà impossible sense una vacuna” responia aquest dilluns la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en ser preguntada sobre la celebració d'aquests esdeveniments en la seua dates previstes. Així, la responsable de la sanitat valenciana deixa amb un futur molt incert el futur fester de la Comunitat.

I és que, el gran nombre de persones que participen en aquests actes fa pràcticament impossible que es puga mantindre la distància de seguretat. “Tenen la idiosincràsia que tenim els mediterranis i els valencians, que hi ha molta participació i molt contacte” va recordar Barceló, insistint que amb l'actual situació sanitària aqueix escenari és impossible.

Com a exemple de defensa, el més pròxim: la festa il·legal en el col·legi major Galileu Galilei: “En aquests moments miren el que ha passat, en dos dies ens vam trobar amb 120 positius en un brot, que és el major que hem tingut”.

Les primeres reaccions del món de la festa davant aquesta declaració d'intencions no s'ha fet esperar. Ha arribat de la mà del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, qui a través del seu perfil de Twitter ha escrit: “Crec que sense vacuna no es podran celebrar les falles... tal com les coneixem. Aqueixa hauria sigut una millor resposta”.

Pujar