6 de juliol de 2020 6/7/20

El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa

El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa - (foto 1)
  • És un dels moments més esperats pels barris marítims, que es bolquen en la celebració d'aquesta festa, declarada d'Interés Turístic Nacional

Galeria de fotos
València - Pregò Setmana Santa
València - Pregò Setmana Santa
MÉS FOTOS
El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa - (foto 2)
El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa - (foto 3)
El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa - (foto 4)
El pregó de la Setmana Santa Marinera anuncia el començament de la festa - (foto 5)

Centenars de persones han participat aquest divendres en un dels actes més esperats de la Setmana Santa Marinera de València: el pregó anunciador de les festes. I és que, encara que encara falten dues setmanes perquè comencen els actes oficials, són molts els preparatius i actes que estan tenint ja lloc entorn d'aquesta festa declarada d'Interés Turístic Nacional.

El periodista i doctor en Teologia Baltasar Bueno ha sigut l'encarregat de llegir aquest divendres el Pregó Anunciador de la Setmana Santa Marinera de 2019, que enguany es desenvoluparà de l'11 al 21 d'abril. L'acte ha tingut lloc a l'església La nostra Senyora dels Àngels del Cabanyal i ha estat presidit pel Santíssim Crist del Salvador i de l'Empara, la germanor titular de la qual celebra enguany el 75 aniversari de la seua entronització en la parròquia de Sant Rafael Arcángel, la que és actualment de Crist Redentor-Sant Rafael Arcángel.

La Setmana Santa se celebra en els Poblats Marítims i presenta tres actes principals: La Processó de les Palmes, la del Sant Enterrament i la desfilada de la Resurrecció. Els orígens d'aquesta Festivitat es remunten al segle XV.

La Setmana Santa Marinera que se celebra en els barris del Grau, El Canyamelar i El Cabanyal de l'11 al 21 d'abril, té els seus moments més rellevants en les processons de Dijous Sant, amb la visita als sants monuments; de Divendres Sant, amb la processó general del Sant Enterrament; i de Diumenge de Pasqua, amb la desfilada de Resurrecció.

Pujar