elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què passarà amb els ninots confinats en Fira València?

Què passarà amb els ninots confinats en Fira València?
  • Ajuntament i Generalitat mantenen aquest matí una reunió per a abordar el seu futur més pròxim

MÉS FOTOS
Què passarà amb els ninots confinats en Fira València? - (foto 2)

Un 2020 diferent en tots els sentits. La pandèmia del coronavirus ens va robar la primavera i amb ella la celebració de les festes grans de la ciutat de València, les Falles. Un mes de març sense mascletàes, música pels carrers i sense foc. Va ser una decisió difícil però necessària a causa de la situació sanitària del moment.

Una decisió que en prendre's amb les presses del moment va enxampar a moltes comissions falleres amb les seues *ninots ja al carrer i –com és lògic – a tots els artistes fallers amb les seues obres preparades per a ser plantades i lluir amb esplendor decorant cada racó de la ciutat.

Aquesta decisió va fer necessari buscar un lloc en el qual resguardar els ninots. El lloc triat va ser Fira València, on romanen confinats des d'aquell mes de març que sembla tan llunyà en aquests moments. Allí segueixen, a l'espera de conéixer el seu futur.

Han passat una mica més de cinc mesos des que les Falles 2020 van dir adéu i la maquinària es va parar. Ara, és moment de prendre noves decisions què passarà amb els ninots? Per a parlar d'això, aquest dijous l'Ajuntament i la Generalitat tenen previst realitzar una reunió en la qual hauran de traçar el camí a seguir.

Els artistes faller reclamen més espai per a poder continuar treballant en els monuments del pròxim any. Serà aquest dijous quan es conega si la petició ha sigut acceptada.

El foc ha d'arribar

Amb aquesta decisió al marge, des de JCF ja van deixar clar en una de les seues últimes juntes que el futur dels ninots és cremar. Aquests hauran de veure's consumits pel foc aquest mateix any, encara que encara no hi ha data per a aqueix moment

“No hi haurà pla B per a les falles 2023. Les falles caldrà traure-les i cremar-les com siga” va afirmar el regidor i president de JCF, Carlos Galiana deixant clar així com és la intenció del sector.

Pujar