29 de novembre de 2020 29/11/20

Els monuments fallers del 2020 hauran de cremar l'any vinent

Els monuments fallers del 2020 hauran de cremar l'any vinent - (foto 1)
  • És la realitat que contemplen des de la Junta Central Fallera

La suspensió de les falles 2020 va ser un dur colp per al sector i especialment per als artistes, els qui han vist com el treball de tot l'any ha quedat relegat als pavellons de Fira València sense poder convertir-se en focus d'atenció i finalment cremar de manera majestuosa davant l'atenta mirada de tots els valencians.

Ara, en ple estiu i començant a dibuixar l'exercici faller del pròxim any, el dubte sobre què passarà amb els ninots del passat any que no van tindre cremà sobrevola l'ambient. La veritat aqueix que, tal com reconeixen des de Junta Central Fallera, no hi ha moltes opcions: caldrà cremar-los.

Una postura que comparteixen els artistes els qui des d'un principi han reivindicat que la vida “útil” de les seues obres és del que dure un exercici faller. És a dir, descarten que es tornen a plantar el mes vinent de març.

Per part seua, el regidor i president de JCF, Carlos Galiana, ha reconegut que – malgrat no tindre la decisió presa – aquest és el millor dels plantejaments: “No hi haurà pla B per a les falles 2023. Les falles caldrà traure-les i cremar-les com siga” va afirmar durant l'última reunió celebrada pel sector.

El com i el quan és un misteri, igual que ho és el futur de les festes josefinas. La seua celebració i la manera en el qual tindran lloc queda determinat per la situació sanitària que hi haja a Espanya, i especialment en la Comunitat Valenciana, el mes vinent de març.

Pujar