elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Missa d'Infants obligarà a tancar la plaça de la Verge a el públic per evitar aglomeracions

La Missa d'Infants obligarà a tancar la plaça de la Verge a el públic per evitar aglomeracions
  • La Basílica demana als fidels que no s'acosten a aquesta zona diumenge i anuncia que la Verge dels Desemparats tornarà a ixir en processó pels carrers de València

MÉS FOTOS
La Missa d'Infants obligarà a tancar la plaça de la Verge a el públic per evitar aglomeracions - (foto 2)
La Missa d'Infants obligarà a tancar la plaça de la Verge a el públic per evitar aglomeracions - (foto 3)
La Missa d'Infants obligarà a tancar la plaça de la Verge a el públic per evitar aglomeracions - (foto 4)

Cada any més de 20.000 persones acudeixen a la plaça de la Verge per gaudir de la festa de la patrona, la Mare de Déu dels Desamparats. Però aquest any, per segon any consecutiu, no podrà ser com marca la tradició tot i que sí que s'espera una xicoteta celebració. De fet, Basílica de la Verge, Policia Local, Nacional i Ajuntament de València, estan estudiant un gran desplegament de seguretat per garantir que es puga celebrar la Missa d'Infants.

Aquest acte, que serà el primer esdeveniment multitudinari des de la pandèmia, congregarà a 800 persones i es va a tancar la plaça de la Verge per evitar aglomeracions. Tal com han informat des de la Policia Local, es crearan anells perimetrats de seguretat i la distància entre les cadires serà més gran per garantir la seguretat a l'acte.

Totes les parts fan una crida per no anar a l'esdeveniment si no es té invitació: "No es pot entrar sense acreditació. Preguem a tots els fidels unir la devoció amb la responsabilitat i la prudència, i no anar a la Plaça de la Mare de Déu ni als carrers adjacents sense acreditació ", han explicat des de la Basílica de la Verge.

I per a tots aquells fidels que es queden amb les ganes de veure a la seua patrona, des de la Basílica han anunciat que diumenge a la vesprada, la imatge de la Mare de Déu ixirà en el seu "Maremóvil" sense cap avís del seu recorregut ni horari, amb la simple intenció d'apropar la Mare de Déu als seus fills, tal com ho està fent en aquests dies pels pobles propers a València.

Preparació del dispositiu

Aaron Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha mantingut aquest matí una reunió amb Álvaro Almenar, vicerector de la Basílica de la Mare de Déu i representants de la Policia Local de València i Policia Nacional per acordar totes aquestes mesures de seguretat de la tradicional Missa de Infants.

El tradicional perímetre de l'acte es distanciarà aquest any de la plaça de la Verge per evitar aglomeracions i es desplegarà una important presència policial durant tot el cap de setmana que comptarà amb un Lloc de Comandament Avançat a la plaça de l'Arquebisbat. La responsabilitat de la ciutadania també serà fonamental. Tant des de la Regidoria de Protecció Ciutadana com des de l'Arquebisbat s'ha insistit en la importància de no assistir a la Missa d'Infants si no es disposa d'acreditació. "És fonamental perquè l'esdeveniment discorrega amb seguretat i la normalitat que tots desitgem" ha indicat Aaron Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València.

"Es tracta del primer gran esdeveniment en un any i hem de demostrar-nos que som capaços de realitzar-lo amb èxit per recuperar una mica la normalitat que necessitem" ha assenyalat el regidor Aaron Cano sobre un acte que abans de la pandèmia convocava a 20.000 persones i aquest any només es podrà seguir amb l'esmentada invitació o per mitjans de comunicació pel que Álvaro Almenar, vicerector de la Basílica de la Mare de Déu ha insistit en la prudència i responsabilitat per evitar aglomeracions.

Pujar