16 de gener de 2021 16/1/21

Consuelo Llobell: “És el moment d'unir-nos perquè el sector faller tire avant”

Consuelo Llobell: “És el moment d'unir-nos perquè el sector faller tire avant” - (foto 1)
  • La Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor llancen un missatge d'agraïment i ànim a fallers i als sectors econòmics relacionats amb la festa

 El sector faller ha viscut un dels seus moments més difícils amb la suspensió de les falles i s'enfronta a una temporada molt complicada ja que són molts els sectors econòmics dependents d'aquesta la festa. Les Falleres Majors de València s'han pronunciat per primera vegada des que s'anunciara oficialment la suspensió de les falles 2020: “Han sigut mesos de molt d'esforç i lluita com a societat, per això hui les nostres primeres paraules volem que siguen per a recordar a totes aquelles persones que ja no estan amb nosaltres i per a totes les famílies que han patit les conseqüències d'aquesta terrible pandèmia. També volem transmetre la nostra profunda admiració per totes i tots els que esteu lluitant en primera línia, GRÀCIES”.

En un comunicat, Consuelo Llobell i la seua Cort d'Honor han volgut llançar el seu primer missatge apel·lant a l'esperança per un 2021 en el qual es tornen a viure les falles: Fa 2 mesos ens dirigíem a vosaltres amb un missatge d'esperança. Hui aqueixa esperança s'ha convertit en il·lusió. Il·lusió perquè València i les Falles tornen en 2021 amb més força que mai”.

Les falleres coincideixen que comença “una nova etapa en la qual els fallers tenim un paper fonamental. És el moment de demostrar la nostra fortalesa i resiliència perquè ser faller, com bé sabeu, és sobreposar-se a les adversitats”. Sobre l'oferiment de continuar sent les ambaixadores de les festes l'any vinent, mostren el seu agraïment: “No tenim suficients paraules per a agrair el suport de l'Ajuntament de València i de Junta Central Fallera per proposar-nos per a continuar, gratitud que es va veure multiplicada quan l'Assemblea de Presidents va ratificar la proposta ja que la seua confiança és la de totes les comissions falleres”.

En aquesta mateixa línia, animen que la resta de dirigents fallers renoven els seus llocs de cara al pròxim exercici faller: “A tots els representants fallers de l'exercici 2019-2020 dir-vos que entenem els vostres sentiments. Per això, ens sumem a la iniciativa de Carlos Galiana i JCF animant a totes les comissions perquè els quadres d'honor, que així ho desitgen, tinguen l'oportunitat de viure el seu any al complet. Així mateix, volem posar en valor el treball i esforç dels presidents, directives i fallers en aquesta situació excepcional”.

Les falleres reconeixen que s'acosten moments complicats per a l'economia fallera: “Som conscients que molts sectors relacionats amb la nostra festa s'han vist afectats. Artistes fallers, pirotècnics, orfebres, indumentaristes, perruquers, maquilladores, floristes, bandes de música o el comerç i l'hostaleria entre molts altres”. Per això, els demanen un esforç perquè la festa sobrevisca: “És el moment d'apel·lar a la unió, de treballar conjuntament per a tirar avant i patir les mínimes conseqüències possibles. Perquè tots junts ho aconseguirem, perquè junts som les FALLES”, han conclòs en aquest comunicat.

Pujar