5 d’agost de 2020 5/8/20

El brot en les dues discoteques de València afecta ja a 38 persones

El brot en les dues discoteques de València afecta ja a 38 persones - (foto 1)
  • En les últimes hores s'han realitzat 414 PCR encara que alguns joves s'estan negant a realitzar-se les proves

El brot que afecta dues discoteques de València i que va començar amb el contagi de dotze dels seus treballadors ascendeix ja a 38 contagiats. Així ho ha confirmat la Conselleria de Sanitat, després de realitzar proves quasi mig centenar de proves PCR, en concret 414.

No obstant això, hi ha algunes de les persones que van visitar les discoteques Mya i Umbracle la setmana passada -i als qui les pròpies discoteques han cridat a realitzar-se les proves- que es neguen a fer el test. Així ho han revelat el síndic socialista en Les Corts, Manolo Mata, i el de Compromís, Fran Ferri, els qui han comparat la rapidesa amb la qual la gent va acudir a fer-se les proves en el cas de Gandia: "A València, en canvi, hi ha gent que no està anant a fer-se la PCR, i això és un problema de consciència social", lamentava Manolo Mata aquest dijous.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha coincidit que un dels problemes dels brots és que "molta gent" que ha estat en contacte amb llocs on s'han detectat casos "s'estan negant a fer-se les proves PCR", i ha opinat que "caldrà prendre mesures"

Aquesta notícia la coneguem el mateix dia en què la Comunitat Valenciana ha registrat 85 nous casos de coronavirus i nous brots a Elda, Elx, Altea, Moncofa, València, Vallada, Benigànim i Benaguasil. Són huit brots als quals cal sumar l'expansió de dos brots anteriors a la ciutat de València.

D'ells, el que afecta dues discoteques ha augmentat en onze nous casos pel que el total d'afectats ascendeix fins als 38. En total, s'han realitzat 414 PCR als qui van visitar Mya i Umbracle la setmana passada.

Així mateix, el brot resultat de 5 brots familiars i 1 d'origen social que es va determinar que tenien el seu origen comú en un únic àmbit social i, per tant, és un únic brot de caràcter social, suma ja 54 casos positius i 4 d'ells estan hospitalitzats.

Expansión del virus per províncies

Tal com ha informat Sanitat en un comunicat, la Comunitat Valenciana ha registrat des de l'actualització d'aquest dijous 85 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.329 persones.

Per províncies, el nombre de nous casos és: 8 a Castelló (1.837 en total); 40 a la província d'Alacant (4.495 en total, ja que s'han reassignat 4 casos); 37 a la província de València (6.976 en total, ja que s'ha reassignat 1 cas) als quals cal sumar 21 casos sense assignar.

D'altra banda, s'han donat 91 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.373 persones: 2.594 a Castelló; 6.083 a Alacant; i 9.694 a València, a més de 2 casos no assignats. D'aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 1.338 casos, la qual cosa suposa un 6,31% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 95 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 30 a la província d'Alacant, d'ells 7 en l'UCI; i 54 a la província de València, 5 d'ells en UCI.

S'ha registrat 1 defunció per coronavirus des de l'última actualització, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.479 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 514 en la d'Alacant i 738 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 584.781, de les quals 451.934 han sigut a través de PCR i 132.847 mitjançant test ràpid.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar