elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3.000 persones estrenen els nous centres culturals municipals en el primer cap de setmana de funcionament

3.000 persones estrenen els nous centres culturals municipals en el primer cap de setmana de funcionament
  • Els barris del Cabanyal, Orriols, Albors i Russafa disposen de nous centres culturals municipals

 

Unes 3.000 persones han assistit als cinc nous centres culturals municipals en el primer cap de setmana de funcionament. Els cinc centres culturals són l’Escorxador del Cabanyal; el centre ubicat al carrer de la Reina 121, també al barri del Cabanyal; la Nau 3 del Parc Central; el Xalet d’Aben al-Abbar, al barri d’Albors; i l’Alqueria d’Albors, al barri d’Orriols.

Els centres culturals han començat a funcionar durant el mes de maig i, en el primer cap de setmana, el Xalet d’Aben al-Abbar ha estat el que més públic ha congregat. Aproximadament un miler de persones han visitat el xalet este cap de setmana, amb especial concentració de visites divendres de vesprada, quan el centre cultural va celebrar una jornada de benvinguda per mostrar les instal·lacions i donar a conéixer les activitats previstes al veïnat del barri.

La casa del carrer de la Reina 121, al barri del Cabanyal, ha comptat uns 967 assistents a les activitats del primer cap de setmana, entre les quals l’exposició de la mostra fotogràfica “Ones de llum que vetllen”, el taller familiar “Jugant al teatre” i l’espectacle “Gabinet poètic” sobre poesia, teatre d’ombres, música i improvisació.

Per la seua banda, 525 persones han visitat el centre cultural de l’Escorxador del Cabanyal, que ofereix estos dies una exposició sobre el procés de rehabilitació de l’edifici i que divendres passat va oferir un concert de la cantant valenciana Cristina Blasco.

La Nau 3 del Parc Central ha comptabilitzat 324 persones en el primer cap de setmana de funcionament, en què ha mostrat la seua voluntat de convertir-se en un espai de participació cultural i un laboratori de cultura comunitària. La Nau 3, dissenyada per l’arquitecte valencià Demetrio Ribes, oferirà en els pròxims mesos part de la programació de l’Escalante Centre Teatral i realitza en este primer mes d’obertura diversos tallers intergeneracionals i taules de mapatge.

Per últim, unes 200 persones han acudit a les primeres jornades de benvinguda de l’Alqueria d’Albors, que continuaran dissabte, 11, i diumenge, 12 de maig. A més, l’Alqueria enceta una col·laboració amb l’associació València Acull i col·laborarà amb la biblioteca Josep Maria Bayarri amb activitats de contacontes i màgia per a públic familiar.

 

Pujar