Castellano

Demanen la reobertura de la línia de tren Utiel-Conca que es troba en estat d'abandó

Demanen la reobertura de la línia de tren Utiel-Conca que es troba en estat d'abandó
  • Les obres de rehabilitació d'aquest tram i que l'estació de Camporrobles siga el final de la línia C3 són les propostes que exposades

Des de l'Ajuntament de Camporrobles, la plataforma de Pobles amb el Tren, Indignats amb Renfe, Usuaries del Tren Valencià, València amb bici i la Plataforma de Defensa del Ferrocarril de CGT denuncien la situació que s'està produint en la línia convencional de tren que uneix Utiel amb Conca.

L'1 de gener de 2020, 147 estacions, es van quedar sense personal, entre elles, la de Camporrobles, amb tot el que comporta quant a seguretat i qualitat del servei. Restablida,en part la crisi sanitària, la freqüència va quedar en dos serveis per sentit, però, només fins a l'arribada de la borrasca “Filomena”, que va paralitzar el servei, igual que en bona part de la Xarxa Ferroviària.

Per això, les entitats esmentades denuncien la falta de servei en la línia, que va suprimir el servei el passat 8 de gener, quedant fins i tot sense servei alternatiu de bus durant 3 mesos

El tram de línia entre Utiel i Conca se circula a 60 km/h per un mal estat de la infraestructura i en el qual no s'ha invertit des de fa dècades, la qual cosa comporta que el temps de viatge entre aquestes dues poblacions siga excessivament llarg. Davant això, la reobertura del servei és essencial per a les comarques d'interior, ja que aquestes estacions i baixadors no sols donen servei a les seues localitats, sinó de manera comarcal. També es reivindica l'ampliació del servei ferroviari entre Camporrobles, Utiel i València.

A més, els col·lectius demanden que l'estació de Camporrobles hauria de ser el final de la C3.

El pròxim dia 13 de juny, les organitzacions han convocat una marxa amb bici+tren que reivindica la reobertura de la línia i la perfecta conjunció intermodal entre la bici i el tren.

Pujar