elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salven la vida d'una anciana que va estar durant tres dies entre el llit i un armari a la seua casa de Torrevella

Salven la vida d'una anciana que va estar durant tres dies entre el llit i un armari a la seua casa de Torrevella
  • La filla, que viu al País Basc, va donar la veu d'alarma a la Guàrdia Civil després d'estar tres dies sense localitzar a la seua mare

MÉS FOTOS
Salven la vida d'una anciana que va estar durant tres dies entre el llit i un armari a la seua casa de Torrevella - (foto 2)

La Guàrdia Civil ha auxiliat a una dona de 78 anys en estat inconscient que havia caigut del llit i es trobava entre la mateixa i un armari en la localitat de Torrevella. A causa de la caiguda havia patit lesions lleus i degut al mateix temps que havia passat en aqueixa posició, tenia símptomes de deshidratació, per la qual cosa van haver de forçar una reixa per a accedir i facilitar l'accés als serveis sanitaris.

Els fets van ocórrer el passat 31 de maig, quan la Guàrdia Civil va rebre una trucada des del País Basc, en la qual una dona va expressar la seua preocupació per la possible desaparició de la seua mare durant tres dies. La persona desapareguda, una dona de 78 anys, residia a Torrevella.

Immediatament, una patrulla del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Torrevella es va dirigir a l'habitatge de la desapareguda, on es van entrevistar amb els veïns, els qui van confirmar la versió de la filla.

Mitjançant diverses trucades telefòniques, tocant el timbre de l'habitatge, així com a viva veu, es va intentar contactar amb la persona desapareguda, però no es va rebre resposta.

Davant aquesta situació, es va tornar a cridar a la filla amb l'esperança que algú amb una còpia de la clau poguera obrir la casa, però va resultar impossible ja que la desapareguda era l'única que tenia una clau. La filla també va informar els agents que la seua mare havia de trobar-se dins de l'habitatge, ja que era dependent d'una màquina d'oxigen, per la qual cosa no era possible que haguera eixit sense avisar.

En vista d'aquests resultats, els agents van descobrir una finestra amb reixes des d'on es va poder observar un concentrador d'oxigen portàtil, utilitzat comunament per pacients per a respirar oxigen a un ritme adequat. Després d'utilitzar diverses eines, van decidir entrar a l'habitatge.

En una de les habitacions, concretament en el sòl entre el llit i un armari, van trobar a l'anciana inconscient i deshidratada, amb magulladuras producte de la caiguda. Els agents van aconseguir que recobrara el coneixement mitjançant estímuls i posteriorment va ser traslladada a l'Hospital Universitari de Torrevella.

Dies després d'aquests fets, el Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Torrevella va rebre una grata sorpresa quan la filla de la persona auxiliada va acudir a l'aquarterament per a agrair la intervenció policial i comunicar que la seua mare s'havia recuperat.

Davant situacions similars que involucren a persones majors, la Guàrdia Civil recomana instal·lar l'aplicació Alertcops, que mitjançant la funció Guardià permet que un familiar o persona pròxima puga conéixer en tot moment la ubicació de la persona major, per a així poder informar les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en cas de desaparició.

Pujar