Castellano

Compromís demana al Govern que aclarisca la situació del passeig marítim Juan Aparicio de Torrevella

Compromís demana al Govern que aclarisca la situació del passeig marítim Juan Aparicio de Torrevella

  El candidat al Senat de Compromís per Alacant, José Manuel Dolón, instarà al Govern perquè aclarisca la situació en què es troba el Passeig Marítim Juan Aparicio de Torrevella, perquè el projecte no disposava de les preceptives i obligatòries autoritzacions i concessions administratives de la Direcció General de Costes, i que l'execució de les obres va representar tot un il·lícit urbanístic que va originar la imposició d'una sanció superior a 833.000 euros, que l'ajuntament va haver de pagar en el seu dia. Segons ha assenyalat "queda pendent l'expedient de restitució de la legalitat urbanística que des d’aleshores es troba paralitzat sense que s'hagen pres les mesures correctores pertinents".

  Aquest Passeig Marítim de Juan Aparicio, també anomenat Passeig de les Roques es va obrir al públic després de les obres de remodelació i ampliació en l'any 1999 i és un dels més populars i coneguts del municipi. Concentra gran quantitat de terrasses, comerços i altres tipus d'activitats, uneix el centre del nucli urbà amb la zona de platges i permet fer un recorregut de diversos quilòmetres al costat de la riba del mar. Dolón s'ha preguntat com pot ser que un procediment iniciat fa gairebé 20 anys "no tinga clar a dia de hui les seues repercussions, ni l'Ajuntament tinga encara la seguretat jurídica necessària per poder emprendre-hi les actuacions urbanístiques que es requerisquen". L'actual alcalde va enviar sengles cartes als últims responsables dels Governs de PP i PSOE sense que, a dia de hui, tinga alguna resposta oficial.

  Aquest Passeig Marítim també ha tingut la trista desgràcia que algunes persones han patit accidents com a conseqüència de la mala senyalització i adequació al bany de les seues instal·lacions, el que va originar en el seu moment greus danys i fins i tot la mort d'algun dels accidentats, el que va implicar també el pagament de quantioses indemnitzacions.

  Els últims governs d'Espanya no s'han pronunciat sobre aquest particular, estant pendent de contestar algunes de les peticions formulades en aquest sentit per l'Ajuntament de Torrevella, que no han estat ateses ni per la directora general de Sostenibilitat ni per la ministra de Transició Ecològica, que tenen a la seua taula la petició de l'alcalde per intentar aclarir definitivament aquest espinós assumpte.

  Compromís s'interessarà des de les Corts Generals a través de José Manuel Dolón, per disposar així de tota la informació que el Ministeri de Transició Ecològica guarda sobre el Passeig Marítim de Juan Aparicio i que es prenguen les mesures oportunes.

  Pujar