31 de març de 2020 31/3/20

Comença a Torrevella el cicle "Veus des de l’Art"

Comença a Torrevella el cicle "Veus des de l’Art" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença a Torrevella el cicle "Veus des de l’Art" - (foto 2)
  Comença a Torrevella el cicle "Veus des de l’Art" - (foto 3)

  José Ángel Uberuaga, més conegut en el món de l'art com UBE, obrirà el cicle Veus des de l'Art. Cicle de Discussions Artístiques a Torrevella amb la conferència «Arte = Revolución + Disidencia», demà divendres, 2 de febrer, a les 20 hores, a l'auditori del Palau de la Música de Torrevella. L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

  L'artista tractarà la repercussió de determinats esdeveniments dramàtics en el pla social i la resposta que hi dóna l'art. Tot això per a, tot seguit, introduir-nos en la seua pròpia obra, caracteritzada per utilitzar la provocació per a despertar la consciència del públic davant de determinades problemàtiques culturals i socials.

  José Ángel Uberuaga (UBE) és un artista amb una extensa i controvertida trajectòria, que va començar la seua carrera com a escultor en la línia de la tradició de la gran escultura basca contemporània, representada, entre d'altres, per Chillida i Oteiza. Continuarà la seua trajectòria amb una sèrie d'incursions més purament conceptuals de la representació i més tard evolucionarà cap a un discurs radical, provocador i de reivindicació social per mitjà de la fotografia, la instal·lació o la performance.

  La trobada amb Uberuaga permetrà, a més, destacar les seues últimes intervencions en Sculpture Network dins de l'itinerari de museus com el Guggenheim, Museu Chillida, Museu Oteiza, Fundació Ugarte i Fundació Würth, així com la seua mostra «The Black Dadlia» al Museu d'Art i Història de Durango o la seua última intervenció en la Biennal d'Art de Panamà.

  Veus des de l'Art: Discussions Artístiques a Torrevella sorgeix com una idea del Departament d'Exposicions de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torrevella i de la seu universitària de la localitat, en la qual s'ha comptat des del primer moment amb l'ajuda i col·laboració del pintor Rafael Maestro per a la seua organització amb la finalitat de fomentar una «cultura de l'art» entre el gran públic.

  El cicle té com a objectiu mostrar la creació artística des de diversos punts de vista: pintura, escultura, disseny o arquitectura, a través d'una sèrie de conferències i tallers d'accés lliure. En aquesta primera edició del cicle participen artistes com José Ángel Uberuaga (UBE), Moisés Gil, Juan Ugalde, Pepe Rubio, Carmelo Juanís i Rafael Maestro.

  Pujar