23 de setembre de 2020 23/9/20

Wikipedia compleix 18 anys en un acte en el Museu Horta Sud de Torrent

Wikipedia compleix 18 anys en un acte en el Museu Horta Sud de Torrent - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    Wikipedia compleix 18 anys en un acte en el Museu Horta Sud de Torrent - (foto 2)
    Wikipedia compleix 18 anys en un acte en el Museu Horta Sud de Torrent - (foto 3)

    El 15 de gener de 2001, Larry Sanger i Jimmy Wales van imaginar una enciclopèdia online que poguera ser editada per tot el món. En aquell moment va nàixer la Wikipedia, l’edició en anglés de la popular enciclopèdia online.

    El 15 de gener és conegut com el «Wikipedia day», i arreu del món se celebra una efermèride que també coincideix el natalici de les llicències «Creative Commons», l’alternativa lliure al copyright que s’utilitza als projectes Wikimedia.

    Amical Wikimedia organitzarà un taller d’edició de Wikipedia en Torrent. Serà una Viquimarató destinada a ampliar contingut de la comarca en l’enciclopèdia online, organitzat en col·laboració amb la Fundació Horta Sud.

    L’activitat està dirigida a membres d’associacions de la comarca. Els amants de la història local i curiosos sobre el funcionament dels projectes col·laboratius online podran aprendre de la mà d’editors veterans de la Wikipedia.

    L’acte tindrà lloc al Museu Comarcal de l’Horta Sud, situat al carrer Mare de Déu de l’Olivar de la capital de l’Horta Sud. Se celebrarà entre les 9 i les 14 hores del dissabte 19 de gener.

    Paral·lelament, també s’organitzaran tallers en biblioteques aprofitant la campanya #1Lib1Ref. El primer d’ells serà a Benifaió, a la Ribera Alta.

    A més, Amical Wikimedia està d’enhorabona. La celebració serà doble, ja que el passat dimarts 8 de gener es va escriure l’article 600.000 de la Viquipèdia, la Wikipedia en valencià.

    La Viquimarató Horta Sud és un acte gratuït prèvia inscripció.

    Pujar