elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent imposa una vintena de multes per no portar màscara

Torrent imposa una vintena de multes per no portar màscara
  • L'alcalde de Torrent llança aquest missatge especialment dirigit als joves: “La màscara és la vacuna més eficaç ara mateix”

Escenes que es vénen repetint aquestes últimes setmanes, grups de gent sense màscara, en moltes ocasions joves i sense respectar la distància de seguretat. Una conducta que l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha posat com a exemple de falta de solidaritat i conscienciació: “La màscara és ara mateix la vacuna més eficaç fins que es descobrisca una”, ha declarat el primer edil aquest dimecres en roda de premsa.

L'alcalde ha explicat que des que es va decretar l'estat d'alarma s'han posat centenars de sancions per incomplir la normativa de circulació i últimament s'està fent pedagogia amb el tema de la màscara, obligatòria portar-la quan no es pot garantir la distància de seguretat.

De fet, tal com ha reconegut en ser preguntat pels periodistes, ja s'han imposat fins a 17 sancions només aquest cap de setmana a gent que no la portava posada: “La pedagogia és complicada quan la persona ni tan sols porta la màscara damunt el que significa que no pretenia posar-li-la”, ha lamentat Jesús Ros, qui ha demanat que es complisca la normativa: “Hem de ser responsables”.

L'alcalde ha puntualitzat que en molts casos són joves els qui protagonitzen aquestes situacions: “Sempre que tinguem un cas existirà preocupació, volem arribar a zero contagis i els instruments passen per complir la normativa i exercir la vigilància pedagògica”.

Torrent no és l'únic poble valencià que en els últims dies ha decidit sancionar a qui no arribe la màscara: aquest cap de setmana una vintena de veïns de Sagunt han sigut multats i ahir a Castelló, un altre veí més. Cal recordar que a Torrent s'han notificat huit casos en les últimes dues setmanes i la localitat porta acumulats 296 casos i 54 defuncions des que va esclatar la pandèmia.

Pujar