elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Les baranes es queden obertes i cal subjectar-les perquè no es colpegen els xiquets": Seguixen els problemes amb els busos escolars

"Les baranes es queden obertes i cal subjectar-les perquè no es colpegen els xiquets": Seguixen els problemes amb els busos escolars
  • Els pares d'un col·legi de Torrent denuncien que continuen els problemes després de la sanció de 300.000 euros de la Generalitat a la companyia

Les famílies del CEE La Encarnació de Torrent continuen denunciant incidències en el servei de transport escolar de l’empresa Monbus. Des de l’AMPA han denunciat que els busos continuen arribant amb rampes que no funcionen correctament. Ahir a la vesprada, un dels busos va aplegar amb baranes de seguretat que quedaven obertes i que calien ser subjectades pels costats perquè no colpejaren a les xiquetes i els xiquets a l’hora de pujar i baixar la rampa.

Les famílies també denuncien que des de fa setmanes apleguen minibusos amb espais insuficients per a cadires i carros adaptats. “Dilluns passat pretenien carregar sis cadires en un espai reduït per a quatre d’un minubus, amb els xiquets i les xiquetes pegades en les finestres i a les portes de darrere, posant en perill la seua seguretat”, afirmen. A més, aquests continuen circulant sense els ancoratges per a cadires i carros correctes. Quan els autobusos tenen incidències l’alumnat ha d’esperar dins de l’autobús fins que aplega el servei tècnic, sense aire condicionat i amb les elevades temperatures d’aquests dies.

Així mateix, també denuncien retards que ocasionen que l’alumnat aplegue en moltes ocasions tard a les classes i també a casa a l’hora de l’eixida, o autobusos que venen d’altres rutes. Aquesta situació provoca que perden hores de classes especials essencials en la seua rutina o que s’alteren els seus horaris de presa de medicació.

Des de l’AMPA manifesten que totes aquestes situacions, sumades a la falta de gestió i a la comunicació nul·la amb els responsables i representants de l’empresa, han provocat una abstenció escolar elevada d’alumnat usuari de cadires de rodes.

Després de la sanció a l’empresa i a quasi dos mesos d’acabar el curs escolar, les incidències continuen, amb tot el que això suposa per als xiquets i les xiquetes que tenen dret a una educació de qualitat. “La Conselleria no acaba d’entendre que la sanció econòmica repercutirà en la qualitat del servei. És necessari l’eliminació del contracte amb Monbus i la substitució d’aquesta empresa, per garantir el dret a una educació de qualitat de l’alumnat”, ha denunciat Rubén Pacheco, president de FAMPA-València.

Pujar