elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni

Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni
  • El carrer Ramón y Cajal s'ha convertit de nou en el centre neuràlgic de la festivitat, una de les més arrelades a la ciutat

Els torrentinos gaudeixen aquest 3 de febrer de la festivitat de Sant Blai, una de les celebracions més importants i destacades de la ciutat, que compta amb un gran arrelament. A més, en aquest 2023 ha sigut declarada com a festiu local.

El carrer Ramón y Cajal ha tornat a acollir a multitud de comerciants locals en les tradicionals casetes instal·lades al llarg d'aquesta, on centenars de visitants i veïns han pogut degustar multitud de productes que formen part de la gastronomia torrentina, com gaiatos, santblaiets o el típic porrat. Tampoc han faltat els llocs d'artesania i les atraccions destinades per a tots els públics, especialment per al gaudi dels més xicotets.


Però sens dubte, si parlem de gastronomia en el dia de Sant Blai no poden faltar les cassoles amb el rossejat. Fins a 95 cassoles s'han repartit entre tots els assistents, que han pogut degustar un dels plats més característics de la ciutat.

Encara que el matí ha començat amb una degustació de suc de taronja, repartit entre els veïns més matiners que han acudit al carrer Ramón y Cajal durant les primeres hores de la festa.


Els més llaminers podran gaudir aquesta vesprada, des de les 17.00 hores fins a les 20.00 de la I Fira del Xocolate, on el sector xocolater de Torrent oferirà una selecció dels seus millors productes. Però, qui no puga esperar per a provar un dolç mos, podrà visitar les casetes de les cases xocolateres, que estan desenvolupant nombroses activitats durant tot el dia.

Els polítics fan campanya a Torrent

I amb les eleccions del 28 de maig a la cantonada, els polítics aprofiten els grans aparadors socials com aquest per començar els actes de pre campanya. Així, partits com el PSOE, el PP, Vox o Ciutadans han celebrat el tradicional esmorzar de Sant Blai. L'alcalde socialista, Jesús Ros, ha presidit aquest tradicional esmorzar i a la jornada festiva també han desfilat el líder dels populars, Carlos Mazón, que ha lamentat la situació de la sanitat a nivell local i regional, així com la síndica de Ciutadans ( CS) a les Corts Valencianes, Mamen Peris, qui relleva la recent dimitida Ruth Merino.

Visites a la Torre de Torrent i a la Reial Senyera

En aquest 2023, l'Ajuntament de Torrent ha apostat per promocionar i fomentar el seu patrimoni durant Sant Blai, una festivitat que reuneix milers de persones en la capital de L'Horta Sud.

Aquest matí han sigut molts els que s'han animat a conéixer els secrets que guarda la Torre de Torrent i a visitar la Reial Senyera de la ciutat en la segona planta de l'edifici consistorial. Aquesta vesprada es mantindran les visites en horari de 17 a 20 hores.

MÉS FOTOS
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 2)
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 3)
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 4)
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 5)
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 6)
Torrent viu el seu gran dia de festa per Sant Blai: Gastronomia, tradició i patrimoni - (foto 7)
Pujar