4 d’agost de 2020 4/8/20

Torrent estudia el protocol per a obrir les piscines, encara que haurà d'esperar almenys un mes

Torrent estudia el protocol per a obrir les piscines, encara que haurà d'esperar almenys un mes - (foto 1)
  • Mentrestant, en els pròxims dies reobrin els mercats ambulants on se sortejaran les places a causa del límit d'espai

MÉS FOTOS
Torrent estudia el protocol per a obrir les piscines, encara que haurà d'esperar almenys un mes - (foto 2)

La localitat de Torrent es troba ja en la Fase 1. Tots els comerços i entorn al 40% de l'hostaleria han représ a la seua activitat. L'ajuntament en la seua tradicional trobada amb la premsa s'ha mostrat optimista amb haver pogut passar de Fase i recalca que ha sigut possible per «mèrits propis».

Durant la trobada, l'alcalde, Jesús Ros, ha declarat que els mercats ambulants també estan preparats per a obrir aquest pròxim divendres i dissabte. No obstant això, només podran rebre al voltant del 25% de gent i no tots els comerciants podran tornar. Per a decidir qui podran tornar als seus llocs es realitzarà un sorteig. Ros expressava que a l'ésser un lloc més exposat seria complicat controlar qualsevol tipus de contacte: «No sé com serà el funcionament en un espai com és el carrer que no hi ha emprovadors. Ho veig complicat».

Una altra de les preocupacions del consistori és la reobertura de les piscines. «Hem de veure que possibilitats reals hi ha per a poder obrir-les», ha confessat l'alcalde. De moment, demà tindrà lloc una reunió amb l'equip tècnic per a analitzar els pros i contres d'un document previ on es recullen les condicions i mesures per als usuaris, així com el disseny i la capacitat. L'ajuntament té previst poder obrir les piscines en aproximadament un mes i mig si és possible.

D'altra banda, es preveu que dins de vint dies estiguen llestes les ajudes sanitàries als comerços per valor de 200€ vinculades a l'adquisició de productes sanitaris i higiènics o bé per a l'adaptació dels locals. Així mateix, estan preparades ja prop de 200 transferències a autònoms en els pròxims dies.

Des de l'ajuntament asseguren que la maquinària administrativa «s'està posant en marxa» i que els projectes parats prompte reprengueren el seu camí. L'últim que es va aprovar va ser el de la substitució de les calderes en els centres educatius per valor d'1 milió d'euros i que ara es troba en la fase de contractació.

L'esport tira a caminar 

En l'àmbit esportiu, s'han procedit a la reobertura de les instal·lacions de tennis, pàdel i frontó de Anabel Medina. També, es podran practicar altres disciplines com el tir amb arc en el camp municipal de Tir Penya Roja. Aquesta obertura ve sota mesures de prevenció entre les quals destaquen l'entrada i eixida de la pista per diferents llocs, la desinfecció per part del servei de neteges de poms, bancs, etc. i la prohibició d'utilitzar les taquilles i vestuaris.

La setmana vinent serà el torn del trinquet i la pista d'atletisme que obrirà de 17h a 21h i només admetrà 50 atletes per hora.

«Talents de Casa»

Després de la bona rebuda dels concerts virtuals que l'Ajuntament de Torrent va organitzar a través de les seues xarxes, el consistori ha preparat un concurs de talents per a entretindre a la població que encara es queden a casa. Un show anomenat «Talents de Casa» de 5 episodis que pretén ser un espai per a promocionar el talent de la localitat i on qualsevol veí podrà demostrar les seues habilitats.

Pujar