22 de gener de 2021 22/1/21

Torrent arranca el 2020 carregada d'esdeveniments culturals, esportius i socials

Torrent arranca el 2020 carregada d'esdeveniments culturals, esportius i socials - (foto 1)
  • El 150 aniversari del Col·legi Sant Tomàs d'Aquino o la 15 edició de la Mitja Marató de Torrent són alguns dels actes més destacats de gener

MÉS FOTOS
Torrent arranca el 2020 carregada d'esdeveniments culturals, esportius i socials - (foto 2)

Torrent arranca el 2020 carregat d'activitats culturals, socials i, sobretot emotives. Perquè del 24 al 31 de gener se celebra el 75 aniversari del Col·legi Sant Tomàs d'Aquino. La Mitja Marató el 19 de gener, el centenari de les Salesianes, la celebració de Sant Antoni amb la cremà aquest dijous o del Mig Any, són algunes de les cites que conformen el calendari festiu d'aquest primer mes de l'any.

Sobre tots aquests temes s'ha parlat aquest dimecres en el tradicional desdejuni informatiu que celebra l'Ajuntament per a informar de l'actualitat municipal. En la trobada s'ha parlat també dels pressupostos, que es troben en l'última etapa prèvia a la seua aprovació, tal com ha recordat el regidor d'Hisenda, Andrés Campos: “Aquest divendres acaba el termini per a les esmenes després d'haver triplicat el termini legal que marca la pròpia llei perquè els grups pogueren presentar-les”.

L'objectiu, insisteix l'edil, no és un altre que arribar a acords i a una entesa amb la resta de grups. Alguna cosa que també ha recalcat l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, qui recorda que hi ha una línia de col·laboració i estan oberts a propostes de tots. Així i tot, des de l'equip de govern insisteixen que, encara que el PSOE és el grup majoritari, no són els únics responsables: “El ple no és només competència de l'equip de govern, es necessita una majoria”, recorda Campos.

75 aniversari Col·legi Sant Tomàs d'Aquino

Entre el 24 i el 31 de gener se celebrarà el 75 aniversari del Col·legi Sant Tomàs d'Aquino. Una exposició fotogràfica, una carrera solidària, un dia de paella en família, activitats culturals, tornejos de futbol, jocs tradicionals, misses i trobades en família per a celebrar els 75 anys d'història d'aquest important col·legi a la ciutat de Torrent.

Un centre que actualment educa a 150 xiquets de primària i infantil i que conserva la mateixa familiaritat amb la qual va nàixer, tal com explica l'actual directora, Ana Mossi, filla d'un dels fundadors del col·legi, Enrique Miquel Mossi, qui li va donar vida al costat de Fernando Furió: “Des de xicoteta em van inculcar uns valors d'educació que hem continuat transmetent i estem molt contents de poder celebrar aquest aniversari, tot un senyal que seguim ací, treballant pels nostres alumnes”.

Les celebracions tindran lloc durant l'última setmana de gener per a recordar la història d'aquest emblemàtic centre que l'alcalde també ha volgut posar en valor: “És entranyable recordar el seu origen, la seua ampliació i als seus directors que van ser la seua ànima durant molt de temps”.

15 edició Mitjana Marató de Torrent

Així mateix, el pròxim 19 de gener se celebra la 15 edició de la Mitjana Marató de Torrent. Una cita que tindrà un gran protagonista, l'atleta de Vitòria Martín Fiz, tot un símbol de l'atletisme de llarga distància a Espanya: “Va ser dels primers espanyols a saltar de les proves de fons a les maratons i es diu que amb ell hi ha un abans i un després en l'atletisme espanyol”, ha explicat en aquesta trobada amb els mitjans Susi Ferrer.

Pujar