elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent anuncia el desenvolupament de setanta grans projectes en els propers quatre anys

Torrent anuncia el desenvolupament de setanta grans projectes en els propers quatre anys
  • L'Ajuntament presenta les principals inversions que desenvoluparan diferents institucions i projectes privats a la ciutat i que es calcula en 100 milions d'euros fins al 2025

MÉS FOTOS
Torrent anuncia el desenvolupament de setanta grans projectes en els propers quatre anys - (foto 2)

La ciutat de Torrent té previst emprendre durant els propers quatre anys uns setanta grans projectes que canviaran la ciutat i amb una inversió de cent milions d'euros: “Estem en un nivell d'inversió que mai no s'havia vist en aquest ajuntament”.

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha presentat aquest dimecres un document que recull les principals inversions perquè la ciutadania puga conèixer com es transformarà la ciutat fins al 2025. El Pla de Foment d'Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles de Torrent ( Pla FICUS).

Entre els projectes més destacats estàla construcció d'una nova depuradora en què l'Estat invertirà 24 milions d'euros; el Palau de Justícia de Torrent, amb una inversió que supera els vint milions d'euros (Generalitat i Ajuntament), la reurbanització de l'Alter, 2,5 milions d'euros que invertirà l'Ajuntament sumats als Fons Next Generation.

També destaquen el pont de connexió amb el corredor comarcal i la ronda del Safranar, 2,5 milions d'euros que inverteix la Generalitat, el nou centre de salut Torrent III al Parc Central, o el Pla Edificant Antonio Machado, amb 3,2 milions d'euros de la Generalitat per a la renovació integral.

Les inversions van destinades a projectes d'urbanisme i medi ambient, mobilitat i desenvolupament econòmic, educació, serveis socials i sanitat, esports de cultura i participació així com per a projectes de smart city. Aquests projectes no tenen perquè estar acabats abans del 2025, sinó que ja estaran en marxa dins d'aquesta franja temporal.

Tot i que el document ha estat elaborat per l'ajuntament de Torrent, es tracta de projectes que s'executaran per part de diverses institucions i fins i tot inversions privades. Hi ha inversions d'Europa, la Generalitat, Diputació de València i Ajuntament. També s'hi inclouen inversions com la del centre de protecció d'animals abandonats que està desenvolupant el consistori de Torrent al costat del de València.

"És un document fiable perquè totes les obres que estan ací ja tenen previst executar-se i són també flexibles perquè està obert a nous projectes que es puguen aprovar", ha aclarit l'alcalde Jesús Ros.

“Volem posar damunt la taula que hui, si tinguerem adjudicats, demà podrien començar. Aquest és un compromís amb la ciutadania perquè sàpiguen els projectes dels propers 4 anys”, ha dit el primer edil.

Podrien no executar-se? L'alcalde ha insistit que seria “molt estrany” ja que les obres que estan incloses al document tenen finançament i execució segura: “No és un brindis al sol”. En aquesta mateixa línia, el regidor d'Hisenda, Andrés Campos, ha destacat que aquest document és un exercici de transparència envers la ciutadania i es portarà al ple dilluns que ve.

Pujar