elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salva la vida al seu marit a punt d'asfixiar-se en un restaurant de Torrent

Salva la vida al seu marit a punt d'asfixiar-se en un restaurant de Torrent
  • L'home s'havia atragantat amb un tros de carn i un metge del CICU ha indicat a la seua dona per telèfon com havia d'actuar

Esglai amb final feliç. Un home ha estat a punt de morir asfixiat aquesta vesprada a Torrent en atragantar-se amb un tros de carn. Afortunadament, la seua dona ha pogut salvar-li la vida en seguir les instruccions d'un metge del CICU que, telefònicament, li ha indicat com salvar al seu marit, segons han explicat des del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències.

Així, després de rebre l'avís, tal com marca el protocol per a aquests casos, un metge coordinador del CICU s'ha posat en contacte amb la persona alertant, que en aquest cas és la dona de l'afectat, i li ha donat instruccions telefòniques per a realitzar la maniobra de Heimlich.

En primer lloc, el metge coordinador ha indicat a la dona que intentara que el seu marit tossira, al no aconseguir-lo, li ha transmés que colpejara repetidament entre les escàpules i després d'això que li abraçara per darrere ajuntant els punys i pressionara per damunt del melic amb colps secs cap a dins i cap amunt.

Després de repetir en diverses ocasions les maniobres indicades, l'home de 54 anys ha expulsat el tros de carn i s'ha recuperat sense que finalment haja hagut de ser assistit in situ, ja que ell mateix ha transmés al metge coordinador que se sentia bé.

Pujar