elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preciosa iniciativa de Torrent per a ‘acompanyar’ als seus ancians aquest Nadal de pandèmia

Preciosa iniciativa de Torrent per a ‘acompanyar’ als seus ancians aquest Nadal de pandèmia
  • Els xiquets de la localitat enviaran una carta a 3.000 persones majors amb un missatge d'afecte i acompanyament malgrat la situació sanitària

La pandèmia ha fet aflorar un valor que, encara que tots apreciem, moltes vegades oblidem o deixem de costat per la inèrcia del dia a dia, el ritme accelerat i la rutina diària: el valor de la proximitat, d'una abraçada, d'estar prop dels nostres. La quarantena i l'aïllament està causant situacions que mai hauríem imaginat, com no poder veure als nostres per a evitar el risc de contagi.

Atés que s'acosten dates nadalenques i que la situació sanitària impedirà gaudir de les festes en companyia de tots els que volguérem, la localitat valenciana de Torrent ha tingut una gran idea per a ‘acompanyar’ -d'alguna forma- a un dels grups més afectats per la pandèmia: els nostres majors. 3.000 xiquets dels col·legis de la zona escriuran una carta a una persona major.

Xiquets de huit, nou i deu anys que dedicaran unes paraules d'afecte i felicitat a 3.000 ancians de Torrent. Mil d'ells estan en residències de la tercera d'edat però molts altres viuen solos a les seues cases. Tots ells rebran, per sorpresa, una carta amb tot el que un xiquet és capaç d'expressar en ella.

Com s'ha posat en marxa aquesta iniciativa? Part de l'Ajuntament de Torrent, concretament de les àrees d'Educació i d'Atenció a la Tercera Edat que han sumat esforços per a llançar aquesta bonica iniciativa i també innovadora, ja que no es realitza en altres ciutats.

En la campanya, sota el nom ‘Una carta per Nadal’, participen alumnes de quart, cinqué i sisé de primària dels centres educatius de Torrent, tant públics com concertats. A més, es prendran les mesures necessàries per a evitar riscos: “Les 3.000 cartes estaran un temps confinades perquè arriben sense cap problema”, explica la regidor de Cultura, Susi Ferrer.

Des de l'Ajuntament ja s'ha contactat amb les residències de la localitat, “que han rebut amb alegria aquesta iniciativa” i també s'enviarà les cartes a totes les persones majors que viuen soles en la localitat. L'Ajuntament té el llistat d'aquestes ja que el va realitzar durant el confinament per a poder atendre'ls. “Es provoca una aliança intergeneracional entre els més xicotets i els més majors de la localitat”, defensen els impulsors d'aquesta iniciativa.

La carta no comptarà amb dades personals dels xiquets, tan sols el nom i l'edat: “En aquest temps que estem vivint tan difícil, és molt important il·lusionar als més majors i transmetre'ls l'alegria i afecte que tenen els xiquets”. “No hi ha regal més gran que les paraules d'un xiquet en forma de carta dient-li a una persona major ‘Ací estic jo per a fer-te companyia a través d'aquesta carta’”.

Pujar