27 d’octubre de 2020 27/10/20

L'Ajuntament duu a terme la tala de 5 pins per risc de caiguda

L'Ajuntament duu a terme la tala de 5 pins per risc de caiguda - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gespa, ha dut a terme aquest cap de setmana passat la tala de cinc pins en el barri de Terramelar després de detectar-se risc de caiguda després del temporal de vent.

  Es tracta de cinc exemplars de Pinus Halepensis, que presentaven moviment en la base del tronc el que comportava clars símptomes d'inestabilitat i risc de caiguda i que es trobaven prop de parcs infantils.

  Tal com ha explicat la regidora d'Infraestructures, Nuria Campos "aquest tipus d'intervencions es realitzen cada vegada que s'adverteix risc de caiguda per part dels operaris del departament de Zones Verdes, que durant tot l'any realitzen revisions rutinàries."

  Així mateix, la regidora ha assenyalat que "a més de tales de arbres que puguen suposar un risc per als ciutadans, també es duen a terme de manera periòdica, la poda de branques que presenten sintomes de'inestabilitat".

  Des de principi d'any, l'Ajuntament ha realitzat 11 tales d'urgències. Als cinc pins del cap de setmana passat, se sumen la tala d'altres cinc exemplars, 3 d'ells en el barri de Bovalar, 2 a la Canyada i un en el carrer Crist de la Fe.

  A més, s'han dut a terme 13 intervencions de retirada de branques en vies públiques i quatre podes d'emergència davant el risc de caiguda de branques.

  Finalment, la regidora Campos ha assenyalat que "gràcies a la ràpida intervenció de l'equip d'emergència de zones verdes, que aquesta operatiu els 365 dies de l'any, i que actuen a petició del consistori o Policia Local, es minimitzen els perills de possibles caigudes d'arbres després de forts temporals de pluja i vent".

  Pujar