5 de juny de 2020 5/6/20

Injecció de fons i plans urbanístics en Torrent

Injecció de fons i plans urbanístics en Torrent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Injecció de fons i plans urbanístics en Torrent - (foto 2)

  Comença octubre i en Torrent ho fan amb bones notícies. Des de l'Ajuntament celebren que el municipi ha sigut seleccionat per un projecte europeu pel rebran entorn de sis milions d'euros en inversions per a distints àmbits de la ciutat. A això se suma el conveni que Torrent ha firmat amb la Diputació de València i pel que rebrà també quasi mig milió d'euros per a urbanitzar carrers del centre.

  Dos inversions importants, tal com ha destacat en alcalde de la ciutat, Jesús Ros, en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació, i que són "molt bones notícies" ja que es traduirà en més ocupació i en centenars de programes que milloraran la ciutat en temes d'urbanisme sostenible, tecnologia, manteniment del patrimoni, societat etc.

  En concret, EDUSI és el projecte europeu que ha seleccionat Torrent gràcies a l'Estratègia de Desenrotllament Urbà i Sostenible 2015-2025 proposta per la localitat a fi de crear una estratègia de ciutat que englobe diferents àrees d'actuació: "Tenim una estratègia ambiciosa per a canviar la ciutat que va més enllà d'este projecte europeu", ha explicat el regidor d'Hisenda, Andrés Campos.

  És potser la solidesa d'este projecte el que ha contribuït que Torrent haja sigut seleccionada junt amb 83 ciutats d'entre més de 250 que es van presentar. L'Ajuntament de Torrent podrà dur a terme diferents projectes valorats en 11,2 milions d'euros, dels quals el 50% seran finançats per estos fons europeus del Pla EDUSI.

  Açò serà durant els pròxims tres anys, un temps en què es veurà l'impacte d'esta inversió en la ciutat: "Tindrà un impacte directe en contractació i projecte i a més un impacte indirecte", confia el regidor d'Hisenda, qui ha agraït l'esforç dels tècnics i dels diferents departaments per a preparar este treball que ha sigut aprovat per unanimitat per tots els grups polítics municipals en ple.

  Un altre punt fort d'este projecte és la participació ciutadana ja que des del primer moment es va consultar a col·lectius veïnals, federacions i tot tipus d'associacions perquè fora "el més consensuat possible", argumenta Campos. Un bon sabor de boca per a la corporació municipal que ja ha anunciat que continuarà concorrent a tots els projectes europeus possibles per a continuar transformant el projecte de ciutat que volen per als veïns de Torrent.

  A més esta setmana la localitat ha firmat amb la Diputació de València un conveni pel qual rebran 417.000 euros per a obres. En este cas els diners s'invertirà per a regenerar dos carrers del nucli antic.

  Pujar