30 de novembre de 2020 30/11/20

Folgado: “El sector de les falles a Torrent necessita certeses i diferents opcions per a 2021, no fer res aboca al tancament de molts negocis”

Folgado: “El sector de les falles a Torrent necessita certeses i diferents opcions per a 2021, no fer res aboca al tancament de molts negocis” - (foto 1)
  • Folgado: “Tenim clar que no es podran celebrar les falles tal i com desitjaríem però tampoc és acceptable no fer res i assumir les paraules d'Ana Barceló, quan afirma que hui dia no hi haurà falles"

La Portaveu del Grup Popular, Amparo Folgado recollint el sentir de molts fallers ha preguntat a l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros que es trace un full de ruta per a les Falles 2021. “Tenim clar que no es podran celebrar les falles tal i com desitjaríem però tampoc és acceptable no fer res i assumir les paraules d'Ana Barceló, quan afirma que hui dia no hi haurà falles, perquè el sector econòmic que mou el col·lectiu faller a la nostra ciutat i en tota la Comunitat Valenciana és incalculable i es necessita un full de ruta amb certeses i diferents opcions”.

A més, Folgado també assenyala que “des del PP de Torrent ens hem reunit en este temps amb indumentaristes, pirotècnics i artistes de Torrent, són moltes famílies les que depenen d'esta festa, com també les pròpies comissions falleres, empreses de distribució, etc. que necessiten que es tracen diferents opcions per a este exercici faller, que han de ser clares i realistes”.

“No es tracta d'intentar generar una falsa il·lusió o elaborar uns pressupostos per a JLF en 2021 com si no existira la COVID-19, que per endavant ja sabem que són irrealistes, ni tampoc no fer res i negar el pa a este sector econòmic com es desprén de les paraules de la consellera, però des de l'Ajuntament de Torrent s'hauria de ser clars i remenar diferents plans perquè els qui depenen d'esta festa necessiten certeses”, ha afirmat la portaveu del PP a Torrent.

Són molts els negocis que mouen la celebració de les festes falleres en tota la Comunitat Valenciana però amb especial incidència a Torrent, que segons la mateixa Folgado “Torrent és una potència mundial en el sector de la indumentària valenciana, sinó es traça un pla amb diferents opcions segons la incidència de la pandèmia, ningú es plantejarà adquirir nova indumentària, abocant al tancament a estos negocis” ha posat com a exemple Folgado.

Els populars de Torrent lamenten que d'una banda el Consell negue hui dia la celebració de cap mena d'acte, segons paraules d'Ana Barceló i que d'altra banda l'Ajuntament de Torrent elabore un pressupost per a 2021 com si es tractara d'un exercici normal. “No està sent un any normal, no es permet a les Falles de Torrent realitzar cap mena d'acte però s'elabora un pressupost per a JLF com qualsevol altre any, un contrasentit”, afirmen els populars. 

Els populars de Torrent també van sol·licitar abans de l'estiu, la reducció de l'IVA en els espectacles pirotècnics com a activitat cultural que és, després de reunir-se Folgado amb pirotècnics de la ciutat. La setmana passada va ser votada esta mesura a Madrid amb el suport del PP, Ciutadans i Compromís però va ser rebutjada per l'estranya unió dels vots en contra de PSOE, VOX i Podemos.

Pujar