elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Cremà posa punt i final a les anhelades Falles 2021 a Torrent

La Cremà posa punt i final a les anhelades Falles 2021 a Torrent
  • Aquesta nit un total de 58 monuments cremaran entre les flames per a posar fi a una etapa i donar principi a les festes falleres dels pròxims mesos

Torrent ha viscut amb tota certesa les falles més esperades per tota la ciutadania torrentina, especialment, pel col·lectiu faller. En tan sols cinc dies s'han esfumat per a donar pas a les pròximes dins de mig any. Els fallers han viscut intensament aquests dies de celebracions falleres baix totes les mesures sanitàries i de seguretat per a demostrar que són un col·lectiu responsable. Tot va començar amb pluja, molt típic de falles, però amb una forta tempesta que feia presagiar que la Plantà perillara i els monuments haurien d'aguantar aquest xàfec. I així va ser. L'emoció i el fervor va ser el clar exemple en la cara del col·lectiu faller en el Trasllat i l'Ofrena a la Mare de Déu i ara toca posar-li fi a aquestes falles tan desitjades. Però abans que arriba aqueix moment, cal realitzar la tradicional Cremà, que com cada acte faller s'ha vist condicionada per les circumstàncies sanitàries del covid-19.

El matí del diumenge 5 de setembre tindrà lloc el tradicional cercaviles i homenatges i donaran pas a l'última mascletà de les falles torrentinas d'enguany, que podrà seguir-se en directe a través de les xarxes socials de la Junta Local Fallera i l'Ajuntament de Torrent.

A la nit arriba posar punt i final a les festes josefinas amb la Cremà dels monuments fallers. A causa del covid-19, l'horari habitual s'ha hagut d'avançar per a poder garantir el compliment del toc de queda que té imposat la localitat torrentina fins al dia 6 de setembre i restringeix la seua mobilitat nocturna d'1.00 fins a les 6.00 hores. Per això, les falles infantils es cremaran a les 20 hores, el monument guanyador a les 21 hores i les falles grans a les 22 hores, tot això, en un operatiu especial que pretén cremar els 29 monuments, o la majoria, de manera simultània per a evitar desplaçaments i aglomeracions.

Quan tot estiga convertit en cendres, es podrà mirar amb major il·lusió si cap a les pròximes Falles 2022.

Pujar