13 de desembre de 2019 13/12/19

Compromís per Torrent proposa l’adhesió a la declaració d’emergència climàtica

  • Pau Alabajos "Som conscients de la situació d’urgència climàtica que està patint el planeta Terra, els éssers vius i els ecosistemes es troben en greu perill"

El Grup Municipal de Compromís a Torrent ha presentat una moció al ple de la corporació en la qual es demana signar conjuntament la declaració de l’Emergència Climàtica a la ciutat i l’adopció de diversos compromisos i objectius per part de l’Ajuntament. La moció incideix en les conseqüències del canvi climàtic, les energies renovables, o el consum responsable i de proximitat.

La moció manifesta l’adhesió per part de l’ajuntament a la Declaració d’Emergència Climàtica i dels seus compromisos que ha adoptat el Consell de la Generalitat Valenciana. També compromet a l’Ajuntament a realitzar les accions necessàries per abandonar els combustibles fòssils, apostant per una energia 100% verda de manera urgent i prioritària. També exigeix una aposta a nivell local per l’ús d’energies renovables i una mobilitat sostenible, crear espais per als vianants, fomentar l’ús bicicleta, vies verdes i altres mitjans de transport no contaminants, reduir la demanda d'energia fins a consums sostenibles, entre altres qüestions.

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha manifestat que “no hi ha pla B respecte al canvi climàtic, i la conscienciació ha d’arribar des de tots els àmbits, també el municipal”, la regidora Carme Silla també ha incidit en la necessitat d’abordar aquests temes de manera valenta i decidida, així com la necessitat de treballar en polítiques que miren de combatre la crisi ecològica i impulsen l'enorme canvi necessari des de les competències pròpies.

ocultar
Compromís per Torrent proposa l’adhesió a la declaració d’emergència climàtica
Pujar