5 de juny de 2020 5/6/20

Compromís per Torrent demana que les noves places de funcionariat porten aparellat el requisit lingüistic

  • Pau Alabajos: "Es tracta de vetlar pels drets fonamentals de les persones que s’expressen en valencià"

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha presentat una bateria d’esmenes a la modificació de la plantilla de personal presentada pel govern municipal.

Aquesta proposta porta aparellada la supressió de 14 places per a crear-ne d’altres però de diferent naturalesa.

Les noves places a crear no han incorporat cap requisit lingüístic en la proposta de la seua creació; “en la línia de com ha funcionat el valencià en l’Ajuntament de Torrent sempre, on sistemàticament es vulnera el reglament de normalització lingüístic aprovat en l’any 2005”, ha declarat Alabajos.

Per a Compromís no es tracta només de la vulneració de l’Estatut d’Autonomia o el Reglament Local, si no que el que hi de rerefons és una clara discriminació cap a les persones que s’expressen en la nostra llengua, tot i que l’idioma propi de Torrent i de l’Ajuntament és el valencià.

Sobre les places a amortitzar Alabajos ha proposat que no se suprimisquen les corresponents a Tècnic en Biblioteques i la de Tècnic en Educació Física i Esports. El motiu del seu manteniment en l’estructura de la plantilla municipal és per a Compromís indispensable sobretot en el control, petició i tramitació del conjunt de subvencions públiques lligades a aquestes àrees; uns recursos que podrien vindre a Torrent i que compensen de manera sobrada el cost econòmic que suposaria no eliminar-les.

Pujar