elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Torrent demana explicacions al govern de Ros davant el tancament del principal Centre Social de la ciutat a l’agost

Compromís per Torrent demana explicacions al govern de Ros davant el tancament del principal Centre Social de la ciutat a l’agost
  • Carme Silla: “No s’entén com les urgències d’aquest centre s’han derivat a un altre local amb cita prèvia”

El Centre Social “La Marina” de Torrent ha romàs tancat al llarg del passat mes d’agost sense que el govern municipal haja donat cap explicació a la ciutadania, especialment als usuaris d’aquestos serveis socials. Així ha denunciat els fets la regidora de Compromís Carme Silla, encarregada del seu grup municipal en temes d’atenció social.

Les urgències del centre de La Marina s’han derivat al local social ubicat al Carrer Sant Doménec nº 22, però aquestes s’han atés només amb cita prèvia, tal i com s’explica al propi avís de tancament. Carme Silla ha explicat que el mateix concepte d’urgència és incompatible amb el tràmit de cita prèvia: “caldria que revisaren la manera d’entendre l’atenció a la ciutadania” ha puntualitzat.

A més a més, Silla ha aportat dades sociodemogràfiques del darrer estudi de Serveis Socials elaborat al 2018 per la Universitat de València, on es posa de manifest que el centre afectat pel tancament, que abasteix la població compresa en 26,87 km quadrats del terme municipal, és el centre social que més prestacions per dependència tramita, amb un 37’35% del total de Torrent. També en ajudes urgents lidera amb 120 expedients i també encapçala les tramitacions en pobresa energètica. Pel que fa a la Renda Garantida de la Ciutadania, amb 387 tramitacions és la segona en importància per darrere de Poble Nou amb 391.

La regidora de Compromís ha conclòs explicant que els dies de vacances per part del personal municipal s’han de fer compatibles amb l’atenció a la ciutadania, especialment quan parlem dels drets bàsics tutelats pels serveis socials, sent aquesta planificació competència i responsabilitat de la regidoria de benestar social de l’Ajuntament de Torrent, gestionada pel PSPV dins del seu acord de govern amb el partit Ciudadanos.

Pujar