15 d’agost de 2020 15/8/20

L'Ajuntament de Teulada - Moraira rebrà 499.544 euros del fons de finançament de la Generalitat per a la reforma i millora de l'edifici Consistorial i les instal·lacions del Conservatori Municipal

L'Ajuntament de Teulada - Moraira rebrà 499.544 euros del fons de finançament de la Generalitat per a la reforma i millora de l'edifici Consistorial i les instal·lacions del Conservatori Municipal - (foto 1)

  L'Ajuntament de Teulada Moraira, a través de la Regidoria d'Obres i Infraestructures dirigida por Héctor Morales, va sol·licitar el mes de març passat a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura bioclimàtica el finançament del projecte per a dur a terme les obres de rehabilitació, reforma i millora de l'edifici consistorial per a la seua optimització funcional, ambiental i d'eficiència energètica.

  El projecte realitzat per l'Ajuntament és un projecte global basat en l'eficiència energètica que inclou l'arranjament de cobertes, façanes i una possible ampliació de l'edifici.

  El termini d'execució, una vegada aprovat el pressupost i projecte, seria d'entre 9 i 12 mesos i consistiria en demolició i reedificació de les terrasses i cobertes de l'edifici incorporant aïllaments i impermeabilització; execució de tancaments que milloren l'eficiència energètica; obres de paleta d'elements existents; reforma i substitució de claraboies i fusteria exterior. Suposa una inversió de 499.544 euros que serà forjada íntegrament per la Conselleria de la Generalitat Valenciana.

  L'Ajuntament ha sofrit diferents danys al llarg de la seua història sense haver reparacions fructíferes, després de les copioses pluges de 2019 aquests danys s'han aguditzat. La pitjor part d'aquestes filtracions d'aigua a l'interior de l'edifici es produeixen sobre el Conservatori de música, algunes de les seues aules han estat clausurades, també sobre l'arxiu municipal i sobre la primera planta baixa de la coberta superior.

  El finançament del 100% del projecte comportarà unes obres integrals que donen solució a les afeccions que pateix l'edifici consistorial. Així com, la millora de l'eficiència energètica de l'Ajuntament. També s'estudiarà la possible ampliació d'aquest, per a cobrir les necessitats d'espai.

  Des de l'Ajuntament es vol ressaltar l'agraïment a la Generalitat pel seu suport en aquest projecte, el seu finançament total permetrà a les arques municipals portar endavant aquestes millors necessàries i imprescindibles per a condicionar aquest edifici després de tants anys, també ressaltar el treball dels tècnics municipals per la rapidesa en la gestió d'aquesta subvenció, ha comentat el responsable de l'àrea Morales 

  L'Alcaldessa Rosa Vila esmenta i agraeix la predisposició mostrada pel Conseller i Vicepresident responsable Rubén Martínez des que va visitar el nostre municipi el desembre del 2019 en diversos projectes de millora d'edificis públics.

  Pujar