19 d’octubre de 2020 19/10/20

L'Ajuntament de Teulada Moraira té tot preparat per al retorn dels alumnes als centres docents

L'Ajuntament de Teulada Moraira té tot preparat per al retorn dels alumnes als centres docents - (foto 1)

  L'Ajuntament de Teulada Moraira ha estat treballant i implementant les mesures de protecció i prevenció necessàries per a oferir un entorn escolar segur per a l'alumnat i així desenvolupar les activitats pròpies del sistema educatiu en el municipi.

  El CEIP Cap d’Or en Moraira, el CEIP Sant Vicent Ferrer i l'IES Teulada ja tenen tot el protocol activat i el pròxim dia 1 de setembre es mantindrà una reunió entre els directors dels centres educatius i les regidories d'Educació, Mobilitat i Seguretat Ciutadana per a revisar i coordinar el compliment de les mesures anticovid tant de seguretat sanitària com vial d'accessos al centre.

  Les mesures que s'han implementat són les següents:

  • Les entrades i eixides de l'alumnat als centres es realitzarà de manera escalonada per torns i horaris per a evitar aglomeracions.
  • S'han habilitat 3 entrades/eixides als recintes diferenciades
  • Senyalització en el sòl amb files per a l'accés als centres on cada tutor recollirà als seus alumnes per a dirigir-los a cada classe.
  • En les entrades hi haurà control de temperatura amb termòmetres infrarojos.
  • Els col·legis han instal·lat dosificadors de gel a les aules i dispensadors de paper en les aseos.
  • Les zones comunes s'han parcel·lat i s'ha habilitat més espai de zones de pati per a no es mesclen els diferents grups de convivència
  • El trànsit d'alumnat per l'interior de l'edifici i escales es farà de forma ordenada i mantenint la distància de seguretat. Per a això es realitzat una senyalística del flux de mobilitat.
  • Hi haurà aseos separades per aula
  • Algunes aules comunes han sigut acondicionades pel departament de serveis en aules de primària o infantil.
  • S'estableixen 3 torns per al menjador i s'han habilitat aules-menjador d'infantil per a la no coincidència amb els alumnes de primària

  En concret, aquesta mesura comporta un major esforç en la neteja i desinfecció per part dels serveis municipals.

  Carlos Martínez, Regidor d'Educació, ha assenyalat que “És necessari que els alumnes socialitzen i hem fet tot el possible perquè la presencialitat siga una realitat dins d'un entorn segur tant per a alumnes com personal docent. Per a aconseguir aqueix objectiu, s'ha treballat des del final del curs passat en l'adequació dels centres educatius i a la fi de juliol es van rebre les instruccions per part de la Conselleria de Educació per a l'inici del nou curs les quals s'han adoptat juntament amb les ja implantades".

  "D'altra banda, m'agradaria fer un esment especial als equips directius i professors com als serveis de neteja i manteniment de l'ajuntament posats a la disposició dels centres pel gran esforç i treball realitzat. L'ajuntament estarà a disposició dels centres per a qualsevol necessitat que puguen tindre al llarg del curs escolar".

  "Preguem col·laboració en el seguiment de les normes establides per part dels pares, alumnes i personal educatiu, per la seguretat de tots”".

   

  Pujar