30 de maig de 2020 30/5/20

Alliberen 200 exemplars de fartet en la marjal del Senillar

Alliberen 200 exemplars de fartet en la marjal del Senillar - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alliberen 200 exemplars de fartet en la marjal del Senillar - (foto 2)

  Tècnics del Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Ambient han alliberat 200 exemplars del peix endèmic de la Península Ibèrica fartet (Aphanius iberus) en la Reserva de Fauna Silvestre de la Marjal del Senillar. Aquesta acció de reintroducció de l'espècie és una mesura de conservació.

  El fartet és una espècie catalogada en perill d'extinció, la seua reintroducció i seguiment en la marjal del Senillar es va iniciar l'any 2004, coincidint amb la seua declaració per la Conselleria de Medi Ambient com a Reserva de Fauna Silvestre, establint-se aquesta espècie com a prioritària de conservació. En aqueix moment, es van aprovar una sèrie d'actuacions de conservació a realitzar de manera periòdica que s'han executat per la Conselleria i l'Ajuntament de Teulada Moraira, a través de la seua regidoria de Medi Ambient.

  La Conselleria s'encarrega de la realització de prospeccions per al seguiment periòdic de la població de l'espècie, reforços poblacionals de fartet, cessió de plantes per a reforçaments de flora, etc. Per part del Consistori es duu a terme el manteniment del clos perimetral, desbrossament i control de la vegetació, visites d'educació ambiental amb escolars del municipi, etc.

  Pujar