21 de novembre de 2019 21/11/19

La il·lusió i l'esglai marquen la primera Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb

Segorbe viu la primera Entrada de Bous i Cavalls 2019
Segorbe viu la primera Entrada de Bous i Cavalls 2019
  Galeria de fotos
  Segorb - Entrada de Bous i Cavalls - Dilluns
  Segorb - Entrada de Bous i Cavalls - Dilluns
  MÉS FOTOS
  La il·lusió i l'esglai marquen la primera Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb - (foto 2)
  La il·lusió i l'esglai marquen la primera Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb - (foto 3)

  Són dies de festa en molts dels municipis i localitats de la Comunitat Valenciana, però no tots poden presumir de comptar amb unes festes declarades d'Interés Turístic Internacional, com és el cas de Sogorb on ahir van viure el primer dels actes taurins per excel·lència, l'entrada de bous i cavalls.

  Els rellotges marcaven quasi les dues de la vesprada quan els carrers mes cèntriques que envolten la catedral de Sogorb es començaven a omplir de xarangues, mocadors rojos i ambient festiu. Les ganes de gaudir de l'espectacle es palpaven en l'ambient.

  “Espectacular”, és la paraula més repetida entre els veïns i turistes que s'han acostat fins al lloc per a viure aquest moment en primera persona quan els preguntem amb que paraula el descriurien. Les expectatives davant aquesta primera entrada de bous i cavalls són especialment altes. Els genets passen per davant dels assistents acompanyats dels cavalls, els qui ja estan sent traslladats al punt de partida.

  El centre del carrer comença a omplir-se de gent, tots volen estar ací per a obrir passe als animals en el seu recorregut. Se senten les campanes, ja són les dues de la vesprada. Bitores, xiulades i reclams copen el so del carrer. Es va acabar l'espera i s'escolta l'espetec amb el qual es dóna va iniciar a un espectacle únic en el món.

  Tretze caballistas i sis bous comencen a descendir des de la torre del Botxí a gran velocitat davant l'atenta mirada de milers d'afeccionats. És en aquest moment, quan tot semblava que fluïa amb total normalitat quan tots els ulls deixen de parar atenció al descens i passen a la sorpresa i l'esglai: un bou ha envestit a un cavall provocant la caiguda del seu genet. L'home jau en el sòl inconscient i els serveis mèdics corren en el seu auxili.

  Passen uns minuts fins que tot torna a la normalitat, amb un sabor agredolç en l'aquesta primera Entrada de Bous i Cavalls una mica accidentada. A causa de l'ocorregut els genets descarten realitzar la pujada habitual en la qual són aplaudits i halagats pels presents.

  Malgrat aquest incident – i després de quedar confirmat que l'home es troba fora de perill - les ganes de celebració continuen a Sogorb on durant tota la setmana viuran més espectacles i festes tal com estava previst.

  ocultar
  La il·lusió i l'esglai marquen la primera Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb
  Pujar