20 de gener de 2020 20/1/20

Comencen les jornades 'Connecta amb la Ciència' a Sogorb

Comencen les jornades 'Connecta amb la Ciència' a Sogorb - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comencen les jornades 'Connecta amb la Ciència' a Sogorb - (foto 2)

  Les jornades científiques 'Connecta amb la Ciència ', organitzades per la Universitat Jaume I (UJI), tornen a Sogorb per a promoure els estudis científics entre l'alumnat de 3º i 4º de l'ESO de la comarca de l'Alt Palancia.

  Sogorb, com a Seu de l'Interior de la UJI, acollirà als prop de 280 estudiants dels diferents centres d'educació secundària de la zona. Per grups, s'acostaran a l'Edifici Glorieta entre avui i el divendres, per a assistir a xarrades, tallers i exposicions centrats en la ciència i la seua importància a nivell social i cultural.

  L'Alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena, ha assistit aquest matí a la inauguració de les jornades, acompanyat per l'Alcaldessa de Castellnovo i membre del Consorci de la EPA, Carmina Gil. Magdalena ha explicat als alumnes la importància de la ciència a nivell social, aprofundint en diferents exemples que demostren una de les seues afirmacions: 'amb la ciència podreu canviar el món '.

  Així, donava començament un cicle d'activitats de les quals podrà gaudir l'alumnat de l'IES Xèrica-Viver, Seminari Menor Diocesà, Centre Privat La Miraculosa,, IES Montanejos, IES Alt Palancia, IES Cova Santa.

  Al llarg del dia d'avui, s'impartiran xarrades i tallers com  'enginyeria, per què no? ', 'la pila d'hidrogen ', 'visualització de fluids a alta velocitat ' i 'crea els teus propis videojocs '. Demà, coneixeran el 'reactor Adiabatic ', descobriran el 'Arduino ', 'el món dels insectes ' i 'la forma de vida actual és impensable sense les estructures '. I, finalment, el divendres dia 4 assistiran a una 'visualització de fluids a alta velocitat ', 'nous materials d'enginyeria ', 'la producció artificial del fred. Com funciona una nevera ', 'descobreix les matemàtiques que s'amaguen en el cinema i les sèries de TV ' i d'on ixen les verdures que mengem '?.

  ocultar
  Comencen les jornades 'Connecta amb la Ciència' a Sogorb
  Pujar