8 de juliol de 2020 8/7/20

L’IES de Sedaví guardonat a les Jornades DIP-TIC de la Diputació de València

L’IES de Sedaví guardonat a les Jornades DIP-TIC de la Diputació de València - (foto 1)

    L’IES de Sedaví ha estat premiat en les jornades DIP-TIC. A l’acte ha acudit l’Ajuntament de Sedaví, representat per l’alcalde Ferran Baixauli i la regidora d’Igualtat i Polítiques Socials, Úrsula Campos.

    L’institut ha esta premiat per la seua tasca en la realització de tallers de prevenció de les TIC’s, Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Els alumnes premiats van acudir a l’entrega de guardons, atorgats a mans de la Diputació de València.

    I és que les jornades DIP-TIC, organitzades per la Diputació des de l’àrea de Benestar Social i de Prevenció de Drogodependències, tracten de conscienciar sobre l’ús de les tecnologies en la població juvenil. Estes han desenvolupat tertúlies i d’altres tallers per fomentar-ho. Entre d’altres, ha estat present el tema de la situació de les TIC’s a la província de València, els reptes legals del joc online o la prevenció dels centres educatius.

    Així doncs, cal destacar que l’edat mitjana d’inici d’ús de les TIC és de 10.3 anys en mòbils, 9.4 anys en ordinadors i de 8.7 anys en videojocs, però sols entre el 19.5% i el 36.7% d’usuaris està subjecte a un control parental mig-alt, segons un informe de la Diputació de València. Per això, esta iniciativa és fonamental per al desenvolupament, tal i com assegura Úrsula Campos, d’eines de conscienciació per als més joves.

    Pujar