Castellano

Compromís de Sant Joan d’Alacant organitza i participa en el XIII sopar de setembre de la nit Estellés

    El Grup Compromís de Sant Joan d’Alacant organitza i participa en els  sopars que varen néixer com una iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, que agafà la idea de la festa anual que es fa a Escòcia, la Burns supper, al voltant de l’escriptor Robert Burns. Lozano buscava “una festa que cohesionés la gent de la nostra cultura, els que parlem català, els qui parlem la mateixa llengua” i aquesta festa escocesa li donà la idea d’organitzar-ne una semblant a casa nostra. I va escollir Vicent Andrés Estellés “pel seu llenguatge, per la seua temàtica, i la seua proximitat en el temps”.

    Amb esta idea i gràcies a la iniciativa de Lozano, els Sopars Estellés s’han multiplicat per tot el  País Valencià, ja es fan al voltant de 150 sopars a tot el nostre país, durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta Vicent Andrés Estellés. A Sant Joan un grup d’amics ens vàrem  sumar a aquesta iniciativa des dels seus inicis al 2010, i ja van 13 edicions. Les Nits Estellés són moments per a la  poesia i la música en valencià, on participen més d’un centenar de persones. 

    Al sopar de Sant Joan d’Alacant de 2023 es realitzarà demà dissabte a partir de les 21:00 h. al restaurant Kiknos de la casa de cultura, on es llegiran poesies entre els assistents i es posarà en valor un dels nostres millors poetes de tots els temps, Vicent Andrés Estellés.

    Pujar