elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa la creació d’un registre de vivendes deshabitades en Santa Pola

Compromís proposa la creació d’un registre de vivendes deshabitades en Santa Pola
  • La formació demana este registre com “un primer pas per a implantar un Pla municipal d’accés a la vivenda”

Compromís per Santa Pola ha sol·licitat al govern municipal del Partit Popular que cree un registre de vivendes deshabitades creuant les dades del padró amb les del consum de subministraments. La formació creu que és imprescindible conèixer quants pisos i cases de Santa Pola porten dos anys o més sense ocupar per a, d’esta manera, poder dissenyar polítiques que solucionen els problemes d’accés a la vivenda al municipi.

Per a Compromís, l’escassa oferta de pisos de lloguer i els preus abusius són un dels principals problemes estructurals que Santa Pola ha d’afrontar de cara al futur. “La majoria de la ciutadania santapolera treballa en Elx, Alacant i altres localitats de l’entorn, això no és un problema en sí mateix, però l’escassa oferta al mercat del lloguer, els preus altíssims i la impossibilitat d’optar a la compra està provocant que cada vegada més persones se’n vagen a viure fora, allà on treballen. Estem expulsant gent a un ritme cada vegada més elevat, i això és un drama que hem de tallar més prompte que tard si volem que Santa Pola tinga futur”, afirmen membres del partit.

Des del Grup Municipal veuen la creació d’este registre com un primer pas que radiografie l’estat actual del conjunt dels immobles de Santa Pola, possibilitant així la implantació d’un conjunt de mesures per a facilitar l’accés a la vivenda al municipi. “Es tracta de tindre els deures fets i estar preparats per a poder aprovar mesures, com ara els recàrrecs en l’IBI a vivendes desocupades que van a permetre les lleis d’habitatge autonòmiques i estatals. Hem de ser capaços de fomentar que els pisos i cases deshabitades entren al mercat i puga així augmentar l’oferta”, manifesten.

Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, el problema de l’accés a la vivenda ha de ser una de les preocupacions prioritàries de l’Ajuntament: “no podem fer com que no va la cosa amb nosaltres mentre veiem com cada vegada més persones deixen el seu poble perquè no poden permetre’s viure aquí. Hem de parar este drama ja”.

 

Pujar