elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 32.000 € en ajudes al lloguer de la Generalitat per als veïns

    La Conselleria d'Habitatge va resoldre l'any 2016 per a Santa Pola més de 32.000 € en ajudes al lloguer, segons ha pogut conéixer Lorenzo Andreu, regidor de Benestar Social, Ocupació, ADL i Accessibilitat de l'Ajuntament de Santa Pola.
    2016 va ser el primer any en el qual el govern del Botànic va presentar les ajudes al lloguer. Andreu considera que ha sigut molt favorable per a les persones que viuen en lloguer poder optar a aquestes ajudes, ja que alleuja de manera molt significativa el pagament mes a mes dels arrendaments.

    Des de l'Oficina d'Habitatge i Mediació de l'Ajuntament de Santa Pola es va començar a facilitar la tramitació íntegra de les ajudes l'any passat, la qual cosa s'ha seguit realitzant aquest any. La resposta per part de la ciutadania ha sigut molt positiva. Aquesta oficina és l'única de tota la comunitat autònoma que ha dedicat aquests tràmits íntegres per a aquest tipus d'ajudes durant 2 anys consecutius. El pròxim any es tramitarà també el Pla Renhata per al foment de la rehabilitació d'habitatges i millora de la seua accessibilitat i qualitat energètica.

    El 92% de les ajudes al lloguer de 2016 ja s'han abonat i s'ha donat als veïns l'oportunitat de poder avançar mesos de lloguer de 2017 i fins i tot algú de 2018 per alleujar la càrrega de les seues obligacions arrendatàries. Els propietaris dels immobles han rebut de forma molt satisfactòria aquestes ajudes.

    Per a Lorenzo Andreu, aquesta és una bona oportunitat i la Regidoria de Benestar Social seguirà apostant per facilitar a les famílies la tramitació íntegra d'aquestes ajudes. Aquest any s'han pogut beneficiar de les ajudes més de 65 famílies.

    Pujar