8 de desembre de 2019 8/12/19

Cs de Rocafort lamenta que el Govern ‘rebutge’ estudiar el canvi d'ús del Casal d’Esplai

Cs de Rocafort lamenta que el Govern ‘rebutge’ estudiar el canvi d'ús del Casal d’Esplai - (foto 1)

  El regidor de Ciutadans (Cs) de Rocafort Guillermo José Gimeno, ha lamentat que “Rocafort no sol·licite a l'Ajuntament de València la reversió del canvi d'ús del Casal d’Esplai, centre destinat actualment a albergar refugiats davall la gestió de la Regidoria de Cooperació i Immigració de l'Ajuntament de València”. “El Ple celebrat anit va rebutjar esta proposta de Cs en tercera votació amb el vot de qualitat de l'alcalde. Va haver-hi 6 vots a favor, 6 en contra i una abstenció d'un membre de l'equip de govern”, ha detallat.

  Per a l'edil, “resulta incomprensible que l'Ajuntament de Rocafort no s'involucre més en la gestió d'un local ubicat en ple nucli urbà i la deficient gestió de la qual s'ha traduït ja en desordes i agressions en les rodalies”. En la mateixa línia, ha declarat que “sorpren que l'equip de govern no vullga reunir-se amb els gestors per a restituir el seu anterior ús com a alberg juvenil”.

  Segons ha explicat el regidor, “és negligent que el Govern local antepose les seues lleialtats ideològiques amb València al seu deure amb els veïns de Rocafort”. “Quan en el passat mes d'agost es va produir un apunyalament a la portes del local, trobem a faltar una reacció per a atallar la situació actual”, ha subratllat.

  A més, ha afegit, “ha quedat patent la improvisació d'esta mesura”. D'una banda, ha destacat, “la dotació de mitjans materials i humans ha resultat insuficient per a atendre les necessitats d'un col·lectiu heterogeni”. D'una altra, ha concretat, “el servici va començar a oferir-se sense comptar amb els permisos corresponents”.

  “Front a esta gestió despreocupada, continuarem apostant per una solidaritat real, que cobrisca les necessitats dels refugiats alhora que respecte als nostres veïns”, ha assegurat Gimeno, el qual també ha defés que “no servix de res donar grans titulars sobre solidaritat si després no et preocupes de que la gent acollida siga atesa amb dignitat”.

  ocultar
  Cs de Rocafort lamenta que el Govern ‘rebutge’ estudiar el canvi d'ús del Casal d’Esplai
  Pujar